berekenen spaarvarken winkelwagen
Hoe kan je thuis energie besparen?

Hoe kan je thuis energie besparen?

Voor veel mensen is het besparen van energie niet een heel interessant onderwerp. Dat komt vaak omdat mensen bij energie besparen denken aan dat ze met een dekentje op de bank moeten liggen of onder een dekbed moeten thuiswerken. Ook de torenhoge kosten voor het verbouwen van het huis blijken een barrière. Maar het besparen van energie kan zeker veel goedkoper en dat kan ook zonder dat dekentje of dekbed op de bank. Zo zijn er zeker ook aantrekkelijke manieren om eens na te denken over thuis energie besparen. ZoBespaarJe.nl helpt je op weg.

tips energie besparen  Tips om energie te besparen

Ook thuis energie besparen? Het eerste wat je kunt doen door energie te besparen, is door het besparen van gas. Je moet nu niet denken dat je in de kou komt te zitten om daar wellicht een paar tientjes mee te besparen. Lees hiervoor onze uitgebreide checklist gas besparen. Een van de tips is dat je een aanzienlijk euro’s kunt besparen met goede huisisolatie.

Gebruik voor nieuwe isolatie thuis deze handige offerte tool:

Maar eenvoudigweg besparen kan ook al door het gebruik van radiatorfolie. De radiatorfolie bespaart gas, zonder dat je het zelfs ziet. De radiatorfolie komt achterop de radiator. Het doel van radiatorfolie is om de warmte die naar de muur straalt tegen te houden. Zo verdwijnt er minder warmte via de muur weer naar buiten. Naast het besparen van gas kan je ook besparen op je elektriciteitsverbruik.

stroom besparen Onverwacht stroomverbruik

Sommige apparaten gebruiken namelijk meer stroom dan je denkt. Veel geld kan je besparen op sluipstroom, stroom die je gebruikt zonder dat je er eigenlijk over nadenkt. Zo blijkt uit onderzoek van Radar naar de tv-kastjes van Ziggo dat er maar beter de stekker uit kunt trekken. De stand bye stand verbruikt namelijk tot wel eur 140,- stroom per jaar. Dat is bijna tien keer meer de apparaten van KPN... Door bijvoorbeeld een master slave stekkerdoos of een settopbox te gebruiken, kan je het sluipstroom verminderen.

Maar het gebruiken van energiezuinige huishoudelijke apparaten, het direct verlagen van je energierekening en door stroom en warmte uit zonne-energie te halen moeten je al ook een stuk op weg helpen.

energie besparen in huis Waarom thuis energie besparen?

Energie heeft heel veel raakvlakken. De energie die wij eigenlijk dagelijks gebruiken, moet ergens worden opgewekt, want anders kunnen we helemaal geen gebruik maken van energie. Het opwekken van energie levert helaas ook vervuiling van water, lucht en omgeving op. Ook draagt fossiele energie bij aan het warmer worden van het klimaat. Bovendien levert energieopwekking ook overlast op in delen van de wereld, denk bijvoorbeeld aan de regelmatige aardbevingen in Groningen. We moeten er uiteindelijk dus voor zorgen dat de CO2-uitstoot veel minder wordt en daarom is het belangrijk dat we de energie voorlopig maar liever definitief efficiënter gaan benutten. Gedegen huisisolatie is al een goede start en wat dacht je van anders schoonmaken?

cv-ketel Cv-ketels in Nederland

In Nederland gebruikt bijna elk huishouden een cv-ketel. De meeste cv-ketels werken slecht en deze cv-ketels gebruiker dus veel meer gas om een huis warm te krijgen. Iets wat dus helemaal niet nodig is. En daarom kunnen we daar best wel wat meer aandacht aan besteden. En op de lange termijn moet dit jou helpen aan de torenhoge kosten die je wellicht hebt aan een slecht onderhouden cv-ketel.

duurzamer houtpallets Duurzaam verwarmen met houtpellets

Houtpellets kopen is een milieuvriendelijke en efficiënte manier om thuis energie te besparen. Het zijn samengeperste houtkorrels die dienen als een duurzame bron van brandstof voor pelletkachels en -ketels. Door over te stappen op houtpellets als verwarmingsbron, verminder je als huiseigenaar niet alleen je ecologische voetafdruk, maar realiseer je ook aanzienlijke besparingen op de energiekosten:

Door bewust te kiezen voor houtpellets draag je bij aan een duurzamere toekomst en geniet je tegelijkertijd van een comfortabele en kosteneffectieve manier van verwarmen.

Thuis energie besparen een must

Ga dus alle mogelijkheden na die jou kan helpen om energie te besparen, zeker omdat de belasting op energie de komende jaren alleen maar meer gaat toenemen. Dit neemt namelijk nu al rond de €200 per huishouden toe. Dit komt ook omdat er wereldwijd steeds meer vraag is naar energie. En dit gaat de komende decennia alleen nog maar meer toenemen. Zo start daarom liever nog vandaag, dan morgen!

Lees nog veel meer energiebesparende tips >>

[Foto Thuis energie besparen :] Van cottonbro via Pexels.

 

07-12-2023

Tags: Huis Energie

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl