berekenen spaarvarken winkelwagen
Belastingtips voor ondernemers die besparen

Belastingtips voor ondernemers die besparen

Wanneer je een (beginnende) ondernemer bent, wil je je graag kunnen focussen op hetgeen waar je goed in bent, het ondernemen. Helaas komt er altijd ook van alles bij kijken wat we liever negeren, zoals de belastingen. Het is een noodzakelijk kwaad, waar we het liefst zo min mogelijk tijd en geld aan kwijt zijn. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om het jezelf als ondernemer makkelijker te maken. Bijvoorbeeld door het aanvragen van uitstel, of door verschillende toeslagen aan te vragen. Daarnaast is er ook nog een regeling genaamd de KOR, de kleineondernemersregeling, waar je gebruik van kan maken wanneer je voldoet aan de eisen die gesteld worden. Doe je voordeel met deze belastingtips voor ondernemers.

Het aanvragen van toeslagen Het aanvragen van toeslagen

Wanneer je aan het begin van de ondernemende fase nog niet veel inkomsten genereert, kan je aanspraak maken op verschillende toeslagen. Hier zal je wel zelf een verzoek voor moeten indienen via de overheid. De toeslagen waar je kans op maakt zijn:

Afhankelijk van de tegemoetkoming waar je een verzoek voor indient, gelden er andere eisen die onder andere te maken hebben met de inkomensgrens en je huidige vermogen. Wanneer tijdens het jaar van de toeslagen, bijvoorbeeld je woon- of gezinssituatie verandert, zal je opnieuw de toeslagen moeten aanvragen.

belastingtips voor ondernemers investeren Investeringen

Omdat de overheid het investeren als ondernemer wil stimuleren, heeft zij extra regelingen gemaakt om belastingvoordeel te behalen. Een aantal vormen van investeringsaftrek die je kunt doen zijn de:

De eerste van de vier opties heeft te maken met de investering in bedrijfsmiddelen. De energie-investeringsaftrek heeft te maken met de investeringen in bedrijfsmiddelen die door het Ministerie van Financiën en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat erkend zijn als energie-investeringen. Tegelijkertijd kan je in aanraking komen voor de milieu-investeringsaftrek wanneer het erkent is door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het Ministerie van Financiën.

focus belastingaangiftes Doe waar je goed in bent

Zoals bij veel dingen geldt, is het slim om je te focussen op dat gebied waar je kennis van hebt of waar je goed in bent.

Uitbesteden

Wanneer het doen van de belastingaangiftes en het uitzoeken van de verschillende regelingen echt niet jouw ding is, kan je er altijd voor kiezen om dit uit te besteden aan een administratief bureau.

Uitstel

Daarnaast is er ook de optie om uitstel aan te vragen voor de belastingaangifte, waardoor je meer tijd hebt om alles uit te zoeken. Let hierbij wel op dat wanneer je in het verleden de aangifte te laat hebt ingeleverd, er kans is dat de Belastingdienst het verzoek van uitstel afkeurt.

belastingtips ondernemers Wat laatste tips

Waar de bovenstaande onderwerpen vrij groot en ingrijpend kunnen zijn, zijn er ook nog wat kleine dingetjes die net het verschil kunnen maken. Zeker wanneer je begint met ondernemen, helpen alle kleine beetjes. Zo kan je bijvoorbeeld belasting besparen met je kantoor aan huis, door de btw van de zakelijke kostenposten af te trekken. Ook kan het gebruik van een zakelijke auto een hoop geld schelen, door de brandstof- en onderhoudskosten zakelijk deels terug te vragen.

Jouw belastingtips voor ondernemers

Heb je zelf meer belastingbesparende tips voor je mede-ondernemers? Laat het weten via de contactpagina. Zo draag je bij aan een ondernemend Nederland! 

Lees meer zakelijke bespaartips >>

[ Foto Belastingtips voor ondernemers :] van MART PRODUCTION via Pexels.

02-04-2022

Tags: Belasting Zakelijk

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl