berekenen spaarvarken winkelwagen
Besparen op de kosten voor kleding

Besparen op de kosten voor kleding

De meeste mensen vinden het leuk om af en toe nieuwe kleding te kopen. Het kan echter veel geld kosten wanneer je elk seizoen nieuwe kleding koopt. Er zijn wel een aantal tips waarmee je ervoor kunt zorgen dat de kosten voor 'nieuwe' kleding beperkt blijven. Zo kan je met jezelf een budget afspreken wat je aan kleding uit mag geven. Als je het lastig vindt om je hieraan te houden, kan het handig zijn om dit bedrag te pinnen en met contant geld te winkelen. Ook kun je het beste zoveel mogelijk gaan voor kleding die je een langere tijd kunt dragen. Lees hier alle tips over besparen op de kosten voor kleding.

sale kleding Maak gebruik van de sale

Een manier om heel erg gemakkelijk te besparen op kleding is door goed gebruik te maken van de sale, ook voor online kledingkoopjes. Let er hierbij echter wel op dat je alleen kleding koopt die je echt nodig hebt. Wanneer je je laat verleiden door de lage prijzen kan het zo zijn dat je geld uitgeeft aan kledingstukken die je uiteindelijk niet draagt. Er zijn door het jaar heen verschillende periodes waarin er veel korting is op alles. Denk hierbij onder andere aan dagen zoals black friday. Daarnaast wordt de kleding die niet in het seizoen is ook vaak voor een lagere prijs aangeboden. Het kan daarom slim zijn om aan het begin van de winter juist kleding te kopen voor de zomer.

tweedehands winkel Kijk eens in een tweedehands winkel

Niet iedereen maakt gebruik van de optie om tweedehands kleding te kopen. Dat is erg zonde want juist in tweedehands winkels kun je soms hele unieke kledingstukken vinden. Ook is tweedehands kleding een stuk goedkoper dan wanneer je het nieuw zou kopen. Je kunt bij vrijwel elke tweedehands winkel kleding vinden. Er zijn daarnaast echter ook tweedehands winkels die zich speciaal richten op kleding. Dit kan dan ook een goede optie zijn voor mensen die nog niet helemaal thuis zijn in het tweedehands winkelen. Tenslotte zijn er ook tweedehands kledingwinkels die zich richten op merkkleding. Dit kan een goede optie zijn wanneer je wat meer wilt investeren in een kledingstuk dat lang mee zal gaan.

tweedehands online kleiding Zoek online naar tweedehands kleding

Naast het bezoeken van tweedehands winkels kun je tegenwoordig ook heel erg gemakkelijk online tweedehands kleding vinden. Er zijn websites en apps die zich speciaal richten op de koop en verkoop van tweedehands kleding. Een van de voordelen hierbij is dat de keuze een stuk groter is dan in een winkel. Ook is het makkelijk dat je niet de deur uit hoeft maar vanuit huis door vele kledingstukken kunt scrollen. Door het gebruik van verschillende filters kun je gelijk zien of er iets voor jou tussen zit. Het nadeel van online shoppen is echter wel dat het zo kan zijn dat de verkoper ver weg woont. In dat geval komen er wel weer bezorgkosten bij kijken.

correct wassen kleren Was en droog kleding op de juiste manier

waslijn

Naast het besparen op de kosten voor kleding bij de aanschaf is het ook goed om kleding zo lang mogelijk mooi te houden. Hierdoor voorkom je dat je onnodig veel nieuwe kleding moet kopen. De eerste tip hiervoor is om kleding met lastige vlekken zo snel mogelijk in de was te doen. Hoe langer een vlek blijft zitten hoe groter de kans dat deze er niet meer uitgaat en het kledingstuk is verpest. Hierbij is het ook van belang om de juiste hoeveelheid wasmiddel te gebruiken. Wanneer je teveel wasmiddel gebruikt zal kleding namelijk sneller slijten. Met duurzame wasstrips was je ook nog eens met 'zero waste'!

Een andere tip om slijtage te voorkomen is door de kleding lauw of koud water te wassen. Wees verder zuinig met inzet van de droger; er is niets mis met een waslijn of een van deze droogmolens. Dat scheelt energie, slijtage en krimp!

Ook besparen op de kosten voor kleding?

Hopelijk heb je hier wat nieuwe ideeën opgedaan om te besparen op de kosten voor kleding. Of ga je toch voor de laatste heren- of dames mode? Nieuwe tips zijn van harte welkom via onze contactpagina.

Bespaar ook op deze spullen en hou meer geld over.

[ Foto's Besparen op de kosten voor kleding via Pexels:] Winkel van Kei Scampa | Waslijn van Karolina Grabowska.

 

01-04-2022

Tags: Kleding Huishouden Spullen Duurzaamheid

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl