berekenen spaarvarken winkelwagen
Goedkoper schoonmaken thuis? Zo bespaar je!

Goedkoper schoonmaken thuis? Zo bespaar je!

Het schoonmaken van het huis is iets waar veel mensen tegenop zien. Naast dat het voor veel mensen niet hun favoriete klusje is om te doen kost het ook nog eens aardig wat geld. Toch is het wel belangrijk om dit toch regelmatig te doen. Een huis dat niet is schoongemaakt en opgeruimd kan namelijk een slechte invloed hebben op je humeur. Ook is een ophoping van stof en vuil in huis niet goed voor je gezondheid. Dit zorgt er namelijk voor dat schimmels en bacteriën zich makkelijk in huis kunnen vestigen. Met behulp van deze tips op ZoBespaarJe.nl kun je gemakkelijk een hoop geld besparen op de schoonmaak. Zo ga je goedkoper schoonmaken thuis en geniet je van een schoner huis!

goedkoper schoonmaken huis Zelf het huis schoonmaken

Dit is misschien een voor de hand liggende tip maar er zijn genoeg mensen die gebruik maken van een schoonmaker of schoonmaakster. Deze kosten kunnen aardig oplopen en door het huis zelf schoon te maken kun je elke maand dan ook een aardig bedrag besparen. Veel mensen maken gebruik van deze service omdat ze denken dat ze zelf geen tijd hebben om het huis schoon te maken. Het schoonmaken van het huis hoeft echter helemaal niet heel veel tijd te kosten. Door het huis op te delen in verschillende delen of taken en elke keer een klein stukje schoon te maken ben je hier helemaal niet veel tijd aan kwijt. Een schoonmaakschema helpt ook, zeker als je het niet alleen wil doen.

schoonmaakschema goedkoper

Het voorkomen van vuil Vuil voorkomen

De makkelijkste manier om te besparen op de schoonmaakkosten is uiteraard door vuil te voorkomen. Wanneer je minder vaak schoon hoeft te maken bespaar je gemakkelijk op schoonmaakmiddelen.

Schoenen uit!

De vloer kun je bijvoorbeeld al heel erg gemakkelijk schoonhouden door binnen geen schoenen te dragen. Er komt namelijk veel vuil mee naar binnen wanneer iedereen met vieze schoenen het huis in loopt. Een schoonloopmat bij de entree voor en achter helpt al enorm.

Tapijtreiniger als alternatief

Krijg je je tapijt toch niet schoon met de hand? Dan kan je ook een tapijtreiniger huren. Dit biedt tal van voordelen voor zowel particulieren als bedrijven. Ten eerste zorgt het regelmatig reinigen van tapijten voor een aanzienlijke verbetering van de luchtkwaliteit in uw huis of kantoor, doordat stof, allergenen en vuil diep uit de vezels worden verwijderd. Dit draagt bij aan een gezondere leefomgeving en kan allergieën helpen verminderen. Bovendien helpt het huren van een tapijtreiniger om de levensduur van uw tapijten te verlengen, waardoor je op de lange termijn kosten bespaart door het uitstellen van vervanging. Daarnaast biedt het de flexibiliteit om jouw tapijten te reinigen wanneer het je uitkomt, zonder de kosten en het gedoe van het inhuren van professionele reinigingsdiensten. Kortom, het huren van een tapijtreiniger is een kosteneffectieve en handige manier om de schoonheid van je tapijten te behouden en een gezondere omgeving te creëren.

Direct opruimen

Een andere manier om viezigheid en hardnekkige vlekken te voorkomen is door geknoeid eten direct op te ruimen. Dit geldt uiteraard tijdens het eten zelf maar ook al tijdens het koken. Wanneer je dit pas later opruimt is de kans heel groot dat je het veel moeilijker schoon krijgt. Koop je nieuwe meubels? Kies dan voor een beschermende coating.

schoonmaakmiddelen Het gebruik van schoonmaakmiddelen

Wanneer je gaat schoonmaken, is het uiteraard belangrijk dat dit goed gebeurt. Het is echter voor veruit de meeste mensen helemaal niet nodig om een hele kast vol dure schoonmaakmiddelen te hebben. Door te investeren in een aantal goede schoonmaakmiddelen die je vaak gebruikt, kom je al een heel eind.

Ook heb je zeker niet voor elke vlek schoonmaakmiddelen nodig. Met een doekje met lauw water kun je namelijk al heel veel vlekken verwijderen. Je kunt ook voordelig je inbouwapparatuur reinigen, in  duurzaam oven poetsen, lees je wat een bakje heet water met wat natuurazijn kan doen.

Wanneer je wel schoonmaakmiddelen gebruikt, is het aan te raden om een kleine hoeveelheid te gebruiken. Hiermee werk je vrijwel alle vlekken weg en hoef je een stuk minder vaak nieuwe schoonmaakmiddelen aan te schaffen.

Besparen op de aanschaf Besparen op de aanschaf van schoonmaakmiddelen

Ook wanneer je zuinig bent met het gebruik van schoonmaakmiddelen zal het zo nu en dan nodig zijn om nieuwe schoonmaakmiddelen aan te schaffen. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen waardoor je hier zo min mogelijk geld aan uit hoeft te geven. Ten eerste is het goedkoper om deze producten in grote hoeveelheden aan te schaffen. Het is dan ook aan te raden om in een keer een voorraad te kopen waar je vervolgens een langere tijd mee vooruit kunt, dat kan ook hier extra voordelig online. Doe dat wel op het juiste moment als het in de aanbieding is.

Daarnaast zijn deze producten ook vaak in budgetwinkels te koop voor een lagere prijs. Naast huismerken vind je hier in veel gevallen ook A-merken voor een lagere prijs dan in de supermarkt.

Ook goedkoper schoonmaken thuis?

Het kan niet anders of je hebt nu zelf zin in de schoonmaak. Zie het als een sport en je gaat goedkoper schoonmaken met een blinkend resultaat en een vollere portemonnee al resultaat.

Meer geld besparen op het huishouden >>

 

[ Foto Goedkoper schoonmaken thuis :] Van Anna Shvets via Pexels.
 

10-04-2022

Tags: De goedkoopste manier om het huis schoon te maken huishouden

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl