berekenen spaarvarken winkelwagen
Besparen op meubels? Deze tips schelen geld!

Besparen op meubels? Deze tips schelen geld!

Iedereen is zo nu en dan toe aan nieuwe meubels en de reden hiervoor is voor iedereen anders. Voor veel mensen zal deze reden zijn dat ze oude meubels willen vervangen omdat deze stuk zijn of minder mooi zijn geworden. Het kan daarnaast echter ook zo zijn dat meubels die je al een lange tijd hebt niet meer helemaal jouw stijl zijn. Tenslotte kiezen mensen er ook vaak voor om nieuwe meubels aan te schaffen bij een verhuizing. Het aanschaffen van nieuwe meubelen is voor de meeste mensen een grote uitgave. Gelukkig zijn er een aantal handige tips waarmee je flink kunt besparen op deze kosten.

materiaal van meubels Het materiaal van meubels

Het materiaal van een meubel speelt een grote rol in hoe lang een meubel meegaat. Wanneer meubels langer meegaan, hoef je uiteraard ook minder vaak nieuwe meubelen te kopen. Op deze duurzame manier kun je door de tijd heen veel geld besparen. Het is in veel gevallen dan ook beter om wat meer geld te investeren in een goed meubelstuk waar je langer mee kunt doen. Naast het materiaal van een meubel kan ook het merk een invloed hebben op hoe lang een meubel meegaat. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een duurder merk een andere manier gebruikt om hun meubelen in elkaar te zetten waardoor ze langer meegaan. Of gooi je gewoon een leuke plaid over je versleten bank en blijf je lekker lang zitten?

Besparen op meubels winkels Kiezen voor de juiste winkel

Behalve het kiezen voor meubelen van een goed materiaal speelt ook de winkel waar je deze meubelen koopt mee in de prijs. Het is namelijk vaak zo dat precies hetzelfde meubelstuk op verschillende websites voor verschillende prijzen wordt aangeboden. Het is daarom altijd goed om even de tijd te nemen om verschillende websites met elkaar te vergelijken. Bewijs hiervoor is de website van meubelvergelijker Meubelmooi waar je voor een identieke bank schokkende prijsverschillen ziet. Kijk ook eens naar de sales-afdelingen zoals deze van diverse voordelige outlet meubels via bol.com

Kortingen

Naast het vergelijken van de standaard prijzen kun je bij verschillende websites vaak ook gebruik maken van kortingen. Zo kan het zijn dat een website een kortingsactie heeft op bepaalde meubelen of dat je korting kunt krijgen met behulp van een speciale promotiecode. Soms kun je ook extra korting krijgen door je bijvoorbeeld aan te melden voor de nieuwsbrief. Hou ook de brievenbus in de gaten voor de beste meubelaanbiedingen of check ze online op reclamefolder.nl In de categorie Wonen vind je er de laatste folders terug van onder andere Leen Bakker, Kwantum, Xenos, Jysk en Big Bazar.

tweedehands meubels Ga voor tweedehands en vintage meubels

Een hele goede manier om aan goedkope meubelen te komen, is door deze tweedehands aan te schaffen. Meubelen zijn tweedehands namelijk een heel stuk goedkoper dan wanneer je deze nieuw zou aanschaffen. Heel erg veel meubelen die mensen wegdoen, zijn daarnaast nog in een goede of soms zelfs bijna nieuwe staat. Ook meubelen met een klein gebrek kun je vaak gemakkelijk repareren.

Iedereen kent natuurlijk Marktplaats waar je koopjes kunt scoren in de categorie Huis en Inrichting. Zoek er ook maar eens op gratis afhalen! Maar er bestaan ook steeds meer gespecialiseerde platforms puur voor tweedehands meubelen. Bekijk maar eens het overzicht van tweedehands en vintage meubels op Secundfurn en kwaliteit design meubels op Whoppah of Reliving. Verdrer stimuleert Office RE Furniture hergebruik van kantoorinrichtingen en zo scoor je er voordelige gebruikte kantoorstoelen voor je thuiskantoor of gewoon voor aan je eettafel.

Makeover

Daarnaast kun je oude meubelen die niet helemaal jouw stijl zijn een makeover geven. Het veranderen van de stijl van een meubel hoeft helemaal niet duur of moeilijk te zijn. Zo kan een likje verf een meubel al een hele andere uitstraling geven. Het is een slimme uitdaging om met bestaande verfresten aan de slag te gaan.

Geld besparen op meubels Geef oude meubels een tweede kans

minder meubels tips

Wanneer je nieuwe meubelen aanschaft, is de kans heel erg groot dat je ook een of enkele meubelen weg zult doen. Het is echter zonde om meubelen die nog goed zijn zomaar weg te gooien. Het is dan ook een veel beter idee om deze meubelen een nieuw leven te geven bij iemand anders. Op dezelfde manier kun jij ook gratis of voor een hele lage prijs meubelen van anderen overnemen. Wees hierbij vooral niet bang om in je omgeving rond te vragen en mensen te laten weten dat je op zoek bent naar meubelen. De kans is groot dat je iemand kent die meubelen wegdoet die jij goed kan gebruiken.

Besparen op meubels een goed idee?

Kan je je vinden in deze tips. Of heb je er een andere interieurkijk op en ga je gewoon voor minder meubels? Geef hier graag je aanvullende tips om geld te besparen op meubels.

Lees verder hoe je kunt besparen op andere spullen >>

[Foto's Besparen op meubels via Pexels:] Meubelzaak van Tima Miroshnichenko | Inzet lege kamer van Andrew Neel.

12-04-2022

Tags: Besparen op meubels spullen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl