berekenen spaarvarken winkelwagen
Je huis energiebesparend inrichten kan zo

Je huis energiebesparend inrichten kan zo

Met de huidige prijzen voor gas, water en licht kan het heel belangrijk zijn dat je je huis energiebesparend inricht als maar mogelijk. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt dit doen door grote of kleine maatregelen te nemen. Een zeer ingrijpend iets is natuurlijk je huis opnieuw laten isoleren, toch kan dit zeker de moeite waard zijn als dit nog niet gebeurd is. In de winter blijft de kou sneller buiten bij een goed geïsoleerd huis, dan bij een huis dat niet geïsoleerd is. Hierdoor zal de verwarming een (half) graadje lager kunnen. Niet alleen muren, maar ook ramen kun je isoleren. Je kunt op je ramen isolerende folie laten aanbrengen of ze laten vervangen door ramen met speciaal (dubbel) isolerend glas.

stroomverbruik laag Hou het stroomverbruik laag

Tegenwoordig worden huiselijke apparaten steeds energiezuiniger. Er wordt vaak gezegd dat deze wel duurder zijn in de aanschaf en dat het daarom je toch niet veel zal opleveren. Niets is minder waar, zeker op de langere termijn zullen energiezuinige apparaten je veel meer opleveren.

Energiezuinige apparaten

Zeker grote apparaten zoals je ijskast, wasmachine en wasdroger kun je het beste uitzoeken op basis van hun energiezuinigheid. Een energiezuinige airconditioning kopen, is een verstandige keuze voor huiseigenaren die zowel comfort als duurzaamheid nastreven. Met de groeiende bewustwording van klimaatverandering en de behoefte aan energiebesparing, is het belangrijk om te investeren in apparaten die efficiënt en milieuvriendelijk zijn. Energiezuinige airconditioningsystemen maken gebruik van geavanceerde technologieën, zoals invertercompressoren en slimme thermostaten, om het energieverbruik te optimaliseren en de impact op het milieu te verminderen.

Stekkerdoos

Kleinere apparaten zoals koffiemachines, broodroosters en sapmachines kun je ook bijvoorbeeld aansluiten op een stekkerdoos. Wanneer je deze niet gebruikt hoef je enkel de knop van de stekkerdoos om te zetten. Wanneer je deze apparaten toch aangesloten laat, blijven deze energie verbruiken, ook al zijn ze uitgeschakeld. Bij je televisie werkt dit hetzelfde, ook deze verbruikt in stand-by modus nog steeds energie.

verlichting huis energiebesparend Slim omgaan met verlichting

Je kunt allereerst beter alleen nog maar energiezuinige lampen of ledjes kopen voor in je huis, deze verbruiken minder energie dan bijvoorbeeld een halogeen lamp.

Gedrag

Ook is het belangrijk dat je lampen uitschakelt in ruimtes waar je niet meer bent. Het onnodig laten branden van lampen is niet alleen slecht voor de levensduur van je lampen, maar ook voor je energierekening. Lampen hebben ook een bepaald aantal branduren, zoals gezegd is het onnodig laten branden slecht voor de levensduur, dit is dan weer slecht voor je portemonnee.

Goedkope sfeer

Ook kun je in plaats van alle lampen in een ruimte enkel een paar laten branden. Zeker in de avond wanneer je een film kijkt is het ook nog eens gezellig om maar een lamp te laten branden, in plaats van de hele ruimte helder te verlichten.

energieleverancier wisselen Wisselen van energieleverancier kan voordelig zijn

Zeker in de huidige energiemarkt, waar de prijzen torenhoog aan het worden zijn, concurreren energieleveranciers steeds meer met elkaar. Het kan daarom best voordelig zijn eens in te gaan op aanbiedingen die je thuisgestuurd krijgt om over te stappen. Wanneer je contract afloopt na een paar jaar kan het alweer voordelig zijn naar een andere leverancier over te stappen.

Vergelijk je rijk

Je doet er goed aan altijd om je heen te blijven kijken en nooit zomaar klakkeloos te verlengen bij je huidige leverancier. Dit kan je vaak zelfs tientjes schelen in de maand, zeker wanneer je een groter huis hebt dat veel energie verbruikt, of met veel mensen samenwoont.

Ook voordelig je huis energiebesparend?

Hoe maak jij je huis voordelig energie besparend? Deel je tips via onze contactpagina of socials, daar worden we blij van.

[ Foto huis energiebesparend :] van Dorran via Pexels.

06-06-2023

Tags: Je huis zo energiebesparend als mogelijk inrichten

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl