berekenen spaarvarken winkelwagen
Goedkoper een tuin aanleggen doe je zo

Goedkoper een tuin aanleggen doe je zo

Je wil je tuin gaan veranderen of hebt misschien nieuw gebouwd en dus moet er een volledig nieuwe tuin komen. Hier lees je een aantal tips om dit zo goedkoop mogelijk te doen. Als je al een tuin hebt, maar deze wil veranderen kan het je toch veel opleveren om materialen her te gebruiken. Niet alles hoeft weggegooid te worden. Je kunt bijvoorbeeld je oude tegels omdraaien en eens poetsen, deze zien er nu misschien wel heel mooi uit. Ook kun je van bijvoorbeeld je oude schutting de planken gebruiken om een leuke border te maken met wat nieuwe bloemen en planten er in. Lees hier meer en ga goedkoper een tuin aanleggen.

zelf tuin aanleggen Doe zoveel mogelijk zelf

Zeker als je zelf een beetje handig bent, levert het je veel op om zoveel mogelijk zelf te doen. Iemand inhuren kost natuurlijk altijd veel meer geld. Zeker als je tuinieren leuk vindt en groene vingers hebt kun je op je vrije dagen zelf aan de slag gaan.

Inhuur en inkoop

Ook kun je als je wel iemand inhuurt zelf al inkopen doen en sommige materialen zelf al aanleveren. Zo kun je jezelf ervan verzekeren dat je een goede prijs betaalt voor de planten, bloemen en materialen die in je tuin terecht komen. Je kunt dan zelf op zoek naar de beste prijs. Probeer creatief te zijn en maak van oude materialen iets leuks nieuws voor in je tuin. Maak bijvoorbeeld van een oude stoel of bank een mooie schommel (zie foto). Van oude pallets kun je weer zelf makkelijk en leuk een mooie loungeset maken. Of lees eens deze tips om op meubels te besparen en goedkope meubels te vinden, die zijn er ook vast voor de tuin.

keuze tuinmateriaal Kies zorgvuldig materialen uit

Klinkers of zelfs kasseien zien er prachtig uit in je tuin, je kunt hier een mooi wandelpad mee maken of een oprit te bestraten. Dit zijn echter wel dure materialen, zeker wanneer je goed binnen budget wil blijven kun je ook voor een materiaal als grind kiezen. Dit is vaak veel goedkoper en ziet er net zo mooi uit. Grind is er in vele kleuren en maten, van grote tot kleine en gladde stenen. Ook is grind makkelijk zelf te aan te leggen.

grind tuin

Kwaliteiten

Ook kan je jezelf afvragen of je voor goedkoop of duurkoop wil gaan. Wil je zelf een houten border maken of laten maken dan is de houtkeuze erg belangrijk. Je kunt natuurlijk kiezen voor de goedkoopste houtsoort of voor een duurdere die wel jaren mee zal gaan. Het is daarom belangrijk je af te vragen of je deze tuin voor de langere termijn zo wil houden of dat je over een paar jaar weer van alles wil gaan veranderen.

Goedkoper een tuin aanleggen onderhoud Ga voor een onderhoudsvriendelijke tuin

Tenzij je echt hele groene vingers hebt, kies je het beste voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Dit is niet alleen makkelijk, maar bespaart je ook nog eens geld. Zeker wanneer je een grote tuin hebt of speciale bomen die gesnoeid moeten worden en hier iemand voor moet inhuren kies je het beste voor bomen en planten die weinig onderhoud nodig hebben.

Tuinman

Zo voorkom je dat de tuinman wekelijks moet langskomen in plaats van twee keer per jaar wanneer het seizoen begint en afloopt. Tuinmannen zijn vaak veel sneller dan dat je zelf bent, maar kosten ook veel geld. Het is daarom belangrijk te kijken naar bomen en planten die je niet alleen mooi vindt, maar ook naar hoeveel onderhoud zij nodig hebben.

Meer tuinbesparingen >>

[Foto's Goedkoper een tuin aanleggen :] Van Rene Asmussen via Pexels.

20-04-2022

Tags: Tuin Tuinonderhoud

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl