berekenen spaarvarken winkelwagen
Zo bespaar je geld met goede stekkerdozen

Zo bespaar je geld met goede stekkerdozen

Sommige apparaten verbruiken energie, terwijl dat niet nodig is. Bijvoorbeeld op de stand-by stand of zelfs als ze 'uit' staan. Hoe je het ook wendt of keert, je zult meer verbruiken en uiteindelijk ook meer betalen. Niet te vergeten te vermelden is stand-by ook soms gevaarlijk voor de brandveiligheid van je woning. Je kunt gelukkig geld besparen door slimme stekkerdozen en met een professioneel, modern apparaat aan het werk te gaan.

Sluipverbruik Sluipverbruik

Je kent het wel: je hebt je apparaten altijd in het stopcontact zitten, of op stand-by. Hiermee verbruik je dus wel continue energie: geld wat je uiteindelijk moet betalen terwijl je er niet daadwerkelijk gebruik van maakt. Dit noemen we ook wel sluipverbruik. Hoe voorkom je sluipverbruik nou?

oude apparaten Nieuwe versus oude apparaten

Zeker oude apparaten zijn hoog in hun sluipverbruik. Dit komt omdat de regels vroeger nog anders waren over hoeveel energie een apparaat daadwerkelijk mocht verbruiken. Het sluipverbruik zou bij nieuwe apparaten wel moeten meevallen. Wel blijven er alsnog een aantal apparaten over die energie verbruiken, zoals koelkasten of wasmachines. Heb je oude apparaten, haal deze dan zeker uit het stopcontact wanneer je ze niet gebruikt. Maar ook een nieuw tv-kastje heeft sluipverbruik!

milieubewust Milieubewust

Hoeveel geld je precies kunt besparen door moderne apparaten of goede stekkerdozen te gebruiken, hangt af van het dagelijks gebruik. Toch is het beter om altijd de stekkers uit het stopcontact te trekken, zeker voor het milieu. Zo bespaar je uiteindelijk toch wat uitstoot aan koolstofdioxide.

goede stekkerdozen evoline

Ook is het verstandig om te kijken naar hoeveel apparaten je hebt en welke je daadwerkelijk gebruikt. Zitten er een aantal tussen die je niet gebruikt, doe deze dan weg of haal de stekker eruit. Het is misschien een vervelend klusje om steeds alles uit het stopcontact te trekken en daarom kun je denken aan een goede stekkerdoos, zoals de evoline backflip. Zo heb je alles binnen een mum van tijd uit!

Ga je nu voor goede stekkerdozen?

Je hebt genoeg argumenten kunnen lezen om wat goede stekkerdozen in huis te nemen. Je bespaart er toch goed zelf mee en spaart ook nog eens het milieu. Gewoon even regelen dus!

Meer energie besparen >>

[Foto's]: TV door KoolShooters via Pexels | productfoto goede stekkerdozen van Stekkerblokkenshop

18-08-2022

Tags: Zo bespaar je geld met goede stekkerdozen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl