berekenen spaarvarken winkelwagen
Voordelig je kruipruimte isoleren

Voordelig je kruipruimte isoleren

Heb je last van koude voeten als je op de bank zit of erger nog voelt de woonruimte kil en vochtig aan of neem je zelfs een muffe geur waar? Grote kans dat dit komt door een slecht of niet geïsoleerde vloer en/of kruipruimte. Je vraag je dan vast af hoe je betaalbaar en efficiënt je kruipruimte kunt isoleren. ZoBespaarJe.nl geeft je hier de belangrijkste uitleg en vijf nuttige tips.

Kruipruimte Kruipruimte nuttig en bedreigend

Een huis gebouwd op een kruipruimte fundering is de perfecte oplossing als om het huis vrij van de grond te houden om waterophoping te voorkomen in een vochtig klimaat of vochtig seizoen. Als je kruipruimte echter niet goed is afgedicht, ingekapseld of geventileerd, is de kans groot dat je lege kruipruimte een donkere, vochtige omgeving creëert die ideaal is voor de groei van schimmels en zwammen. Zodra ze beginnen te groeien, komen schimmel- en meeldauwsporen in ventilatieopeningen en tussen kieren in vloerplanken terecht, waardoor allergenen en erger in je woonruimtes terechtkomen.

Als je kruipruimte niet is afgesloten, laat deze de buitenlucht in je ruimte, waardoor een ongecontroleerde omgeving in je huis ontstaat die de luchtkwaliteit en temperatuur in de rest van het huis beïnvloedt.

Lagere rekening Lagere rekening, hoger comfort

Veel huiseigenaren weten niet hoe hun kruipruimte de rest van hun huis beïnvloedt, en hoe het onderhouden van een geconditioneerde kruipruimte de energierekening kan verlagen en ook nog eens de luchtkwaliteit binnenshuis kan verbeteren.

Goed de kruipruimte isoleren is een van de belangrijkste manieren om de energie-efficiëntie van je huis en de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren en je energierekening te verlagen, vooral in de koude wintermaanden.

energie-efficiëntie De kruipruimte isoleren voor meer energie-efficiëntie

We helpen je graag op weg met vijf manieren om je kruipruimte te verbeteren en ervoor te zorgen dat deze je huis helpt isoleren en niet voortdurend warmte verliest:

1. Elimineer de bron van water met een drainagesysteem voor de kruipruimte.

Er zijn vele manieren om vocht in je kruipruimte af te voeren en droog te houden, waaronder het installeren van een kruipruimte dompelpomp en drainagematten voor kruipruimtes met een onverharde vloer.

2. Isoleer de wanden van de kruipruimte en het plafond voor maximale klimaatbeheersing.

Er bestaan verschillende wandisolatieproducten met een dikke isolatie die je kunt combineren met vloerisolatie om alle buitenlucht buiten te houden. Zo blijft je kruipruimte warm in de winter en koel in de zomer.

3. Gebruik alleen schimmelbestendige, waterdichte isolatie zoals nokplaat, sproeischuim en cellulose in plaats van glasvezel.

Dicht alle openingen in je kruipruimte af. Dit voorkomt dat buitenlucht binnenkomt en helpt de luchtkwaliteit binnenshuis gezond te houden. Bovendien moet je ervoor zorgen dat alle randbalken en dorpels zijn afgedicht met een schuimkit.

4. Kruipruimte isoleren met installatie van een damp/vochtscherm

Dit maakt deel uit van een volledig kruipruimte waterdichtingssysteem om je kelder droog te houden. Het voorkomt dat uw kruipruimte volloopt, houdt schimmel en rot tegen, sluit geuren af, voegt extra opslagruimte toe en het belangrijkste is dat het helpt voorkomen dat ongewenste tocht je woonruimte binnendringt.

5. Vloerisolatie met pur-schuim

In plaats van isolatie met glaswol of isolatiefolie kan bodemisolatie met pur-schuim een snelle en makkelijke vorm van kruipruimte isoleren zijn.

Efficiënt geregeld Efficiënt geregeld

Wat voor soort kruipruimte je ook hebt, het isoleren en afdichten ervan zal het comfort en de efficiëntie van je gehele woning alleen maar ten goede komen. Een kruipruimte is bedoeld als een droge, bruikbare ruimte die waarde toevoegt aan je huis en niet als een ruimte waar schimmel, meeldauw en ongedierte kunnen leven en schade aanrichten.

uitbesteden kruipruimteisolatie Zelf doen of uitbesteden?

De kruipruimte isoleren en waterdicht maken zullen je tijd, geld en veel toekomstige problemen besparen. Maar ja, wat kost kruipruimteisolatie nu eigenlijk? Bekijk het eens rustig achter het linkje. Zelf doen is wel tijdrovend en moeilijk om in eentje te doen.

venin

Een isolatiespecialist kan het ongetwijfeld in een fractie van de tijd doen en geeft je de gemoedsrust dat de klus in één keer goed wordt geklaard. Kies wel voor een erkend isolatiebedrijf aangesloten bij de VENIN (Vereniging van Erkende Na-isolatiebedrijven in Nederland).

Bij verschillende vakspecialisten kan je hieronder ook direct een offerte aanvragen:

Zo bespaar je meer op en in je huis >>

[Visual Voordelig je kruipruimte isoleren :] Met dank aan deKruipruimte-isoleren.nl van OfferteAdviseur.nl

26-09-2022

Tags: Kruipruimte Isoleren Huis Huisisolatie Energie

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl