berekenen spaarvarken winkelwagen
Zo bespaar je geld met een thuislader

Zo bespaar je geld met een thuislader

ZoBespaarJe.nl vertelt je hier hoe je veel geld kunt besparen dankzij de slimmere installatie van een thuislader voor je Elektrische Voertuig (EV). Er zijn een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden als je zo'n wandlader voor elektrische voertuigen bij je huis of in je garage wilt installeren. Met de juiste keuze en beslissingen in alle rust bespaar je dan nog meer! Lees snel door voor de 'verrijkende' tips.

locatie thuislader Locatie van je thuislader

Bedenk waar je de thuislader wilt installeren en hou rekening met de afstand tot de meterkast. Hoe verder je van je meterkast verwijderd bent, hoe duurder het namelijk wordt! Mogelijk zorgt een toegankelijke plek die toch wat aan het zicht is onttrokken bovendien direct al voor waardevermeerdering van je woning. Kies bijvoorbeeld bij voorkeur voor een centrale laadpaal van Tesla als je nog een tweede Tesla in de garage wilt opladen zodat dit gemakkelijk kan zonder aanpassingen.

snoerlengte Lengte van het snoer

Een andere op afstand gebaseerde overweging bij de aankoop van een lader is de lengte van het snoer en de locatie van de laadpoort op het voertuig. Zit hij aan de voor- of achterkant van het voertuig? Rijdt u uw garage in of achteruit?

Aantal aansluitingen Aantal aansluitingen

Een voorbereiding van de aansluiting voor meerdere EV's voor jezelf of nieuwe bewoners kan je een toekomstige besparing opleveren door schaalvoordeel en ook nog eens meer rendement bij een eventuele huisverkoop. Maak de installatie van je EV-wandlader dus toekomstbestendig door goed na te denken over een plek die geschikt is voor meerdere EV's, zowel voor het geval je van model verandert of voor wanneer je het huis gaat verkopen.

Energiebeheer Energiebeheer 

Als je over zonne-energie en/of een batterij beschikt dan moet je misschien eens nadenken over hoe je je zonne-energie kunt beheren, vooral als je EV niet voorzien is van een al geplande oplaadmogelijkheid. Ga voor zonne-energie en een batterij met een systeem dat de voordelen daarvan kan optimaliseren. Veel nieuwe EV-eigenaars laden op via een standaard stopcontact met een mobiele laadkabel die bij de auto wordt geleverd. Voordeliger is al snel een vaste thuislader oftewel een wandlader die zonne- en accu-energie lokaal beheert in plaats van een abonnementsmodel in de cloud. Een overweging daarbij is wel of er genoeg ampère-ruimte in je bestaande zekeringkast voor je vaste thuislader. Bespaar ook geld en spaar het milieu met een intelligent laadpunt dat groene stroom laadt tijdens daluren tegen de goedkoopste tarieven.

tarief thuisladers Prijsverschillen

Net als bij veel producten en diensten zorgt de vrije marktwerking voor flinke prijsverschillen in laadpijlen. Het loont daarom altijd om goed de verkoopprijzen van laadpalen te vergelijken en vergeet daarbij zeker niet de installatiekosten.

configuratie Instellingen van de thuislader

Bij de inbedrijfstelling van je wandlader kan ook de configuratie ervan belangrijk zijn. Denk na over de energiebehoeften en de seizoenschommelingen. Zoals het verschil in daglichturen en de temperatuurverschillen tussen winter en zomer. Timing scheelt geld!

Voordelige thuislader gekozen?

Dit artikel maakt je hopelijk bewust van het feit dat goedkoop inderdaad duurkoop kan zijn als je niet goed nadenkt over de bovengenoemde aandachtspunten. Een tip heet niet voor niets een tip... Ook al kost de installatie van een thuislaadpaal circa 2.000 tot 4.000 euro. Je verdient volgens Milieu Centraal bij zo'n 12.000 kilometer per jaar zomaar 350 euro per jaar terug. Kwestie van elektrisch blijven rijden dus...

Behaal nog meer voordeel met je mobiliteitswensen en -gebruik met de tips in de Categorie Vervoer >>

[ Foto Thuislader :] door dcbel via Pexels.

17-10-2022

Tags: Thuislader Vervoer EV

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl