berekenen spaarvarken winkelwagen
Zo kan je geld besparen met vloerisolatie

Zo kan je geld besparen met vloerisolatie

Voor een effectieve energie-efficiëntie is isolatie een van de belangrijkste aspecten van elk bouw- of renovatieproject. Het aanbrengen van isolatie in de dakruimte en de muren tijdens de bouw is standaard voor de meeste projecten, maar het isoleren van de ondervloer wordt vaak over het hoofd gezien bij zowel nieuwe woningen, gerenoveerde woningen als doe-het-zelf projecten. En dit kan leiden tot koude, tochtige en oncomfortabele ruimtes waar je flink moet stoken. Lees hier hoe je energie en dus geld kunt besparen met vloerisolatie!

isoleren huis Vloerisolatie onderdeel van huisisolatie

Huisisolatie vormt een barrière tegen warmtewinst en -verlies in plafonds, daken, vloeren en muren. Het is een kosteneffectieve en praktische manier om uw huis in de winter warmer en in de zomer koeler te houden. Het kan ook condensatie helpen verminderen, waardoor de kans op vochtigheid, die schimmelvorming kan veroorzaken, afneemt. Deze voordelen gelden zeker ook voor vloerisolatie

voordelen vloerisolatie De voordelen van woning- en vloerisolatie

Van de verschillende isolatiemogelijkheden is vloerisolatie doorgaans voordelig in aanschaf, licht in gewicht voor eenvoudig gebruik en relatief eenvoudig te installeren. Het is zelfs zo gemakkelijk te verwerken en te installeren dat vloerisolatie een populair doe-het-zelf bouw- en renovatieproject is geworden. En dat scheelt behoorlijk in de portemonnee met de stijgende tarieven voor arbeidsloon. Woningisolatie heeft verder diverse voordelen.

Woningisolatie:

Vloerisolatie:

Er zijn daarnaast vijf belangrijke en specifieke voordelen van vloerisolatie:

  1. Thermisch efficiënt: Je kan het hele jaar door op organische wijze de gewenste temperatuur handhaven, zonder dat je je toevlucht hoeft te nemen tot het dure gebruik van verwarmingen en koelers.
  2. Verminderd je afhankelijkheid van kunstmatige lucht: Hoe minder kunstmatig verwarmde of gekoelde lucht in huis, hoe beter dat is voor de gezondheid van de bewoners. Dit betekent dat het handhaven van comfortabele temperaturen in huis op natuurlijke wijze niet alleen goed is voor je portemonnee.
  3. Zorgt voor een lagere energierekening: Als je je verwarmings- en koeltoestellen minder gebruikt, zal je energierekening uiteraard dalen. Dit betekent meer geld over en helpt je de kosten van de installatie van je vloerisolatie snel terug te verdienen.
  4. Draagt bij aan een gezondere planeet: Door minder gas en elektriciteit te gebruiken, help je ook de vitale natuurlijke hulpbronnen van onze planeet te beschermen. Door kwalitatieve vloerisolatieproducten te plaatsen en minder gebruik te maken van kunstmatige verwarmings- en koelingsapparaten, draag je bij aan een duurzamere planeet.
  5. Voorkomt dat koude lucht via de vloer binnenkomt: Door scheuren en gaten in vloerplanken kan koude lucht via de vloer naar binnen kruipen, waardoor een huis in de winter kouder wordt. De installatie van vloerisolatie creëert een laag tussen de buitentemperatuur en uw vloerdelen, die voorkomt dat lucht door uw vloeren naar binnen kruipt.

ondervloeren Ondervloeren ondergeschoven kind

Veel moderne huizen zijn gebouwd op betonnen platen, wat betekent dat ze geen ondervloerisolatie nodig hebben. Maar sommige nieuwe huizen en veel oudere huizen hebben een zwevende vloer met daaronder een ondervloer. Zonder isolatie onder de vloerplaten ontstaat door warmtebruggen een directe verbinding met de buitentemperatuur onder de vloer en buiten het huis. Dit kan leiden tot ongemak voor de bewoners en tot een teveel aan verwarmings- of koelingsenergie in huis.

Tapijten en vloerkleden zorgen weliswaar voor enige isolatie, maar doen dat slecht. En als dit je enige vorm van vloerisolatie is, moet je je tochtige huis in de winter nog steeds verwarmen en in de zomer koelen.

keuze vloerisolatie Waarom kiezen voor vloerisolatie?

Hoewel vloerisolatie niet vanzelfsprekend is in een nieuw of gerenoveerd huis, kan het toch een merkbaar verschil maken, dat blijkt wel uit bovengenoemde voordelen. De kosten van vloerisolatie heb je ook nog eens heel snel terugverdiend.

Door ondervloerisolatie te specificeren, kunnen architecten, ontwerpers en bouwers bovendien wat luxe, comfort en energiebesparing voor hun klanten toevoegen.

Investering Investering en subsidies!

Vergelijk (hieronder) altijd de totale kosten van vloerisolatie voor de voordeligste keuze.

Daarnaast bestaan er ook subsidiemogelijkheden welke kunnen verschillen per gemeente en periode. Bekijk hier welke subsidie vloerisolatie er voor jou mogelijk is.

Aanbrengen vloerisolatie Aanbrengen vloerisolatie

Als je de juiste vorm van vloerisolatie professioneel laat aanbrengen, hoef je je vloer waarschijnlijk maar één keer tijdens zijn levensduur te isoleren, waardoor het een zeer kosteneffectieve woningaanpassing is die ook nog eens blijvende waarde toevoegt aan je huis. De beste tijd om ondervloerisolatie aan te brengen is tijdens de bouw of renovatie, maar het kan ook op elk moment worden gedaan door een professionele installateur, of door bekwame doe-het-zelvers.

doe-het-zelf project Is geld besparen met vloerisolatie je volgende dhz-project?

Vloerisolatie is misschien niet het eerste doe-het-zelfproject waar je aan denkt als je manieren zoekt om je huis een meerwaarde te geven en geld te besparen. Maar als je zelf bouwt of renoveert, is het een geweldige manier om je huis het hele jaar door comfortabeler en goedkoper te maken. Het is kosteneffectief en gemakkelijk te installeren!

Meer energieke bespaartips lees je via de Categorie Energie >>

[ Foto Geld besparen met vloerisolatie :] door Ibrahim Boran via Pexels.

18-10-2022

Tags: Geld Isolatie Vloer Vloerisolatie Energie Geld Huis

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl