berekenen spaarvarken winkelwagen
Zo bespaar je het beste op advocaatkosten

Zo bespaar je het beste op advocaatkosten

[Gastbijdrage] Misschien ben je kort geleden gewond bent geraakt door een aanrijding. Graag wil je dat de persoon die deze aanrijding heeft veroorzaakt een vergoeding betaalt. In dat geval kan het noodzakelijk zijn om een advocaat bij letselschade in te schakelen. Deze specialist heeft verstand van zaken en behartigt jouw belangen in een zaak. Daar hangt echter wel een prijskaartje aan, want een advocaat is niet bepaald goedkoop. Hoe bespaar je op advocaatkosten? Bij deze een aantal tips!

aanbod advocaten vergelijken Tip 1: Vergelijk het aanbod van verschillende advocaten

Overweeg je om juridische hulp in te schakelen, bijvoorbeeld in de vorm van een advocaat bij letselschade? Kijk dan eerst goed online rond, vraag eventueel advies aan vrienden en familieleden en vraag offertes van verschillende advocaten aan. Maak pas na uitgebreid onderzoek een keuze. Op die manier heb je een veel beter inzicht in de marktprijs voor de juridische diensten die je nodig hebt. En daardoor vind je uiteindelijk een advocaat die goede service levert tegen een betaalbaar tarief.

goede communicatie Tip 2: Wees helder en verstrek de juiste documenten

Goede communicatie is de sleutel tot succes. Praat regelmatig met jouw advocaat en wees duidelijk. Het verstrekken van alle juiste informatie en documenten zorgt er voor dat hij of zij sneller kan werken. En hoe minder tijd de advocaat nodig heeft voor jouw situatie, hoe meer geld je bespaart.

Wees efficiënt Tip 3: Wees efficiënt

Verdiep je samen met jouw advocaat zoveel mogelijk in de juridische kwestie. Bespreek de mogelijkheden om de kwestie zo effectief mogelijk op te lossen. Soms is een snelle schikking mogelijk, waarmee je tijd én geld bespaart. En probeer zelf ook manieren te vinden om de kwestie zo snel mogelijk op te lossen. Passiviteit levert weinig op. Door een actieve rol te spelen in je juridische zaak kun je geld besparen op advocaatkosten en sneller een oplossing krijgen.

pro-deo Tip 4: Kies voor pro-deo of alternatieve methoden

Een rechtszaak met een advocaat is een dure kwestie. Wist je dat de gemiddelde advocaat wel 200 tot 250 euro per uur gebruikt? Soms is het een optie om een pro-deo advocaat in te schakelen. Deze specialist wordt door de overheid betaald. Hou er wel rekening mee dat je een eigen bijdrage moet betalen, die afhankelijk is van jouw inkomen. Gemiddeld ligt de kosten daarvan tussen de 200 en 900 euro. Vind je een advocaat echt te duur? Overweeg dan alternatieve methoden om een juridische kwestie te lossen, zoals bemiddeling of arbitrage. In het laatste geval behandelt een arbitragecommissie het conflict.

[Foto Advocaatkosten door:] Ekaterina Bolovtsova via Pexels.
[Gastauteur:] Flyct Letselschadespecialisten

Meer geldbesparende tips >>

 

30-12-2022

Tags: Geld Advocaat Zakelijk

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl