berekenen spaarvarken winkelwagen
Alles over geld besparen en lenen

Alles over geld besparen en lenen

[Gastbijdrage:] Geld besparen en lenen zijn twee belangrijke manieren om beter met jouw financiën om te leren gaan. Door te begrijpen hoe je geld bespaart en leent bereik je sneller jouw financiële doelen. Daardoor sta je er in de toekomst uiteindelijk financieel beter voor. Voldoende kennis is noodzakelijk om succesvol om te gaan met geld. Wij helpen je graag een handje en vertellen in dit artikel alles over geld besparen en lenen.

inkomsten opzij leggen Wat houdt geld besparen in?

Besparen houdt in dat je een deel van jouw inkomsten opzij legt zodat je het in de toekomst kan gebruiken. Je bewaart het geld bijvoorbeeld in een speciaal potje om eventuele onvoorziene kosten te dekken. Vind je het lastig om geld in potjes te verdelen? Zorg er dan voor dat een deel van jouw loon automatisch wordt overgeschreven naar de spaarrekening.

geld over Waarom is het verstandig om geld te besparen?

Het is om verschillende redenen heel verstandig om geld te besparen. Je houdt namelijk meer geld over, die je vervolgens kunt sparen. En daardoor ben je beter voorbereid op financiële tegenvallers. Zo komt het wel eens voor dat de wasmachine kapot gaat of dat er iets aan de auto gerepareerd moet worden. Daarnaast sparen veel mensen voor grote aankopen of om geld opzij te leggen voor jouw pensioen.

Wat is een lening? Wat is een lening?

Uit cijfers van de Kredietbarometer blijkt dat 8.1 miljoen Nederlanders ruim 9.8 miljoen kredieten hebben afgesloten. Een aanzienlijk deel van de bevolking heeft dus één of meerdere leningen. Dit betekent dat ze geld lenen van een bedrijf of organisatie, met de verwachting om het later terug te betalen. Een persoonlijke lening komt vaak voor. Dit houdt in dat je geld leent voor een specifiek doel, zoals een auto. Vaak ontvang je het geld in één keer op jouw rekening.

voorzichtig met lenen Wees voorzichtig met lenen

Lenen kan een handig hulpmiddel zijn om grote aankopen of financiële investeringen te financieren, maar het is heel belangrijk om voorzichtig te zijn. Zo moet je een persoonlijke lening voor een auto of een ander product altijd netjes terugbetalen om boetes te voorkomen. Ben je te laat, dan loopt jouw schuld alleen maar verder op. Dat is niet de bedoeling, maar komt helaas vaak voor. Wist je dat inmiddels 7.6 procent van de Nederlandse huishoudens problematische schulden heeft? Deze cijfers dateren uit oktober 2021.

kleine lettertjes lezen Waarom je altijd de kleine lettertjes moet lezen

Een ander belangrijk aspect van verantwoord lenen is het begrijpen van de voorwaarden van financiële producten die je gebruikt. Zo moet je altijd de kleine lettertjes op een overeenkomst voor een persoonlijke lening, creditcardcontracten en andere financiële documenten lezen. Op die manier begrijp je de voorwaarden en eventuele extra kosten. Want niemand wil voor onaangename verrassingen komen te staan!

[Foto geld besparen en lenen door:] Foto door Monstera via Pexels.
[Gastauteur:] Krediet.nl

Lees door voor meer geldbesparende tips >>

01-01-2023

Tags: Geld. Lenen Geld Spullen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl