berekenen spaarvarken winkelwagen
Tips om te besparen op je vakantie

Tips om te besparen op je vakantie

[Gastbijdrage] Yes, het vakantieseizoen staat weer voor de deur. Ben jij je al suf aan het zoeken naar een nieuwe vakantie maar schrik je ook zo van de prijzen? Niet alleen de prijzen in de supermarkt zijn gestegen, maar ook vakanties en losse vliegtickets rijzen de pan uit. Daarom geven wij je handige tips en tricks zodat je wat extra kan besparen tijdens het boeken van jouw vakantie. Benieuwd? Lees dan snel verder!

schoolvakanties omzeilen 1. Reis niet tijdens de schoolvakanties als dat niet nodig is!

Tip nummer 1: reis niet af tijdens de schoolvakanties wanneer dat geen noodzaak is. Als je kinderen hebt die naar school gaan, dan heb je natuurlijk geen keuze. Maar heb je nog geen kinderen, zijn je kinderen nog heel jong of zijn ze niet meer leerplichtig? Reis dan absoluut buiten de schoolvakanties om. Dit kan je al gauw honderden euro’s besparen. Vakanties in de schoolvakanties zijn nou eenmaal ontzettend duur. Daarnaast biedt het reizen buiten schoolvakanties nog veel meer voordelen; want het is een stuk rustiger. Dat wil zeggen; geen handdoekje leggen en geen lange rijen bij het buffet.

meerdere luchthavens 2. Beperk je niet tot een enkele luchthaven

Het reizen vanaf een luchthaven bij je om de hoek is natuurlijk heel makkelijk, maar als je je zoekveld verbreed dan zie je al gauw dat je veel kunt besparen door vanaf een andere luchthaven te vliegen. In Duitsland kennen ze bijvoorbeeld geen meivakantie, daarom is vliegen vanaf Duitsland in mei heel voordelig.

all inclusive 3. Kijk ook eens naar all inclusive

Het lijkt natuurlijk een stuk voordeliger wanneer je kiest voor een hotel op basis van logies. Eten en drinken is dan exclusief, maar dat betekend dat je op bestemming nog veel moet uitgeven. Daarom zijn all inclusive vakanties heel populair. Dan weet je namelijk precies waar je aan toe bent. Ben jij niet zo’n all inclusive liefhebber? Dan zijn er tegenwoordig ook veel intieme boutique hotels om uit te kiezen, waar je op basis van halfpension of all inclusive kunt verblijven. Geniet van de intieme sfeer en bekijk deze boutique hotels op Corfu maar eens!

all inclusive voordeel

kamertypes 4. Bekijk alle kamertypes

Een luxe swim up kamer op Zakynthos zal natuurlijk veel meer kosten dan een standaard kamer. Niet altijd wordt automatisch het voordeligste kamertype geselecteerd wanneer je op zoek gaat naar een vakantie. Voordat je je boeking afrondt, is het daarom belangrijk om alle kamertypes en prijzen goed te bekijken. Zo kan je soms nog wat extra tientjes besparen voor jouw verblijf. In het algemeen zijn de voordeelkamers het goedkoopst, maar soms zijn er speciale aanbiedingen vanuit hotels. Dan kan het zomaar zijn dat een standaard kamer goedkoper is als een voordeelkamer. Laat je niet misleiden door het kamertype wat automatisch geselecteerd wordt, en hou je ogen open!

Grote groepen 5. Grote groepen

Sommige accommodaties beschikken over ruime kamers waar je soms wel met 5, 6 of zelfs meer personen kunt overnachten. Wanneer je met 6 personen op reis gaat, kies je meestal automatisch voor drie tweepersoonskamers. Maar wist je dat twee driepersoonskamers vaak goedkoper zijn? En soms zijn er grote familiekamers of appartementen aanwezig met meerdere slaapkamers. Hier kan je voordelig overnachten en geniet je ook nog eens van extra gezelligheid.

last minute 6. Boek vroeg of juist heel last minute

En de laatste tip voor jouw vakantie: boek ruim op tijd zodat je profiteert van hoge vroegboekkorting of laat je verrassen door de beste last minute deals. De maand januari is perfect om jouw vakantie te boeken. In deze maand heb je ruime keuze aan accommodaties en profiteer je bijna overal van extra hoge vroegboekkorting op jouw vakantie.

Wij hopen dat je met deze tips veel kunt besparen op jouw volgende vakantie! Ben je nog op zoek naar een kleinschalige accommodatie? Laat je dan verrassen door het uitgebreide aanbod van kleinschalige-hotels.nl. Zij bieden de mooiste kleinschalige accommodaties aan in Nederland, Europa en ver weg!

[Gastauteur van Besparen op je vakantie incl. visuals:] Kleinschalige-hotels.nl.

Meer over besparen op je vervoer >>

19-01-2023

Tags: Vakantie Vervoer

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl