berekenen spaarvarken winkelwagen
8 Tips voor goedkoop parkeren in Nederland

8 Tips voor goedkoop parkeren in Nederland

Parkeren in Nederland kan duur zijn. Als je regelmatig met de auto reist, kun je geld besparen door slim te parkeren. Kan je niet op eigen terrein parkeren of wil je geen rondjes rijden terwijl de ander gaat winkelen? En is liften ook niet jouw ding? In dit artikel geeft ZoBespaarJe.nl je voordelige tips voor goedkoop parkeren in Nederland.

Parkeergarages 1. Parkeergarages

Parkeergarages zijn vaak de goedkoopste optie. Vooral als je langere tijd parkeert. De kosten kunnen per uur berekend worden. Zo ben je niet veel meer kwijt dan als je de parkeermeters gebruikt. Bij het kiezen van een parkeergarage is het belangrijk om te controleren of je een kortingskaart of een abonnement kunt krijgen. Dit kan je een hoop geld besparen. Het platform 'Prettig Parkeren' geef je maatwerk parkeeradvies waaronder ook parkeergarages.

Parkeerautomaten 2. Parkeerautomaten

Parkeerautomaten zijn de meest voorkomende manier van parkeren. Je kunt overal parkeren waar er een parkeerautomaat staat en de kosten zijn meestal een paar euro per uur. De kosten zijn meestal laag als je minder dan twee uur parkeert. Let er wel op dat sommige parkeerautomaten een minimumbetaling accepteren. Deze automaten accepteren meestal geen bankbiljetten maar alleen contant geld, dus zorg ervoor dat je altijd voldoende kleingeld bij je hebt.

goedkoop parkeren automaten

Parkeerzones goedkoop parkeren 3. Parkeerzones en goedkoop parkeren

Veel steden hebben parkeerzones. Dit is een betaalbaar alternatief voor parkeergarages en parkeerautomaten. Je kunt je auto parkeren in de buurt van je bestemming als je een parkeerschijf gebruikt. De kosten variëren van € 0,50 tot € 2,50 per uur. Dit is goedkoper dan parkeergarages en parkeerautomaten. Let op dat je de parkeerzone en de parkeertijd niet overschrijdt, omdat je anders een boete kunt krijgen.

Parkeerkaarten 4. Parkeerkaarten

Parkeerkaarten zijn een goede optie als je regelmatig parkeert. Je kunt een abonnement krijgen dat je korting geeft op parkeergarages en parkeerzones. Als je veel parkeert, kun je een jaarabonnement krijgen. Je krijgt dan een maandelijkse of jaarlijkse korting op je parkeergeld.

Parkeerapps 5. Parkeerapps

Er zijn veel parkeerapps die je kunt gebruiken om goedkoop te parkeren. Met deze apps kun je gemakkelijk parkeergeld besparen. Je kunt bijvoorbeeld kortingscodes krijgen voor parkeergarages en parkeerzones. Als je veel parkeert, kun je ook een abonnement krijgen voor een lage maandelijkse prijs. De Zaak geeft een mooie analyse van deze vijf beste parkeerapps:

Parkeerplaatsen 6. Parkeerplaatsen

Parkeerplaatsen zijn meestal goedkoper dan parkeergarages of parkeerzones. Je kunt bijvoorbeeld een parkeerplaats huren bij een winkel of een bedrijf. Je kunt hier meestal een lage dagprijs betalen. Als je je auto lang parkeert, kun je soms ook een maandelijks abonnement krijgen.

goedkoop P+R parkeren 7. P+R parkeren

Goedkoop parkeren in Nederland is een goed idee als je vaak langere tijd op dezelfde plek wilt parkeren. Met P+R parkeren kun je daarom voordelig parkeren als je bijvoorbeeld de stad in wilt of zelfs op vakantie gaat. Je parkeert bij het dichtstbijzijnde metro- of treinstation en daarna reis je door met het openbaar vervoer. Je betaalt dan een lagere prijs dan bij reguliere parkeergarages. Je kunt ook gebruikmaken van P+R-locaties waar je de hele dag door kunt parkeren. Zo kun je voordeliger parkeren als je bijvoorbeeld naar het theater of een concert gaat. Het is belangrijk om vooraf te weten waar je moet zijn en hoe lang je wilt parkeren, want sommige P+R-locaties hebben een maximum parkeertijd.

Gratis parkeren 8. Gratis parkeren

vouwfiets

Gratis parkeerplaatsen liggen waarschijnlijk wat verder weg van je eindbestemming. De laatste afstand kan je ook overbruggen met je meegenomen vouwfiets, die zijn er al vanaf eur 229,-!. Of plaats gewoon je fiets op een fietsendrager op je auto. En wist je dat je met een invalidenvoertuig gewoon op de stoep mag parkeren? Maar let op, dit geldt niet voor een brommobiel! Lees hier de uitleg over parkeren op de stoep van Mango Mobility.

Goedkoop parkeren slim!

Er zijn gelukkig toch veel goedkope parkeeropties in Nederland. Je kunt parkeergarages, parkeerautomaten, parkeerzones, parkeerkaarten, P+R-mogelijkheden en parkeerapps gebruiken om geld te besparen. Je kunt ook parkeerplaatsen huren bij winkels en bedrijven. Kijk goed rond en zoek de beste optie voor jouw situatie en ga waar het kan op de (vouw)fiets. Zorg ervoor dat je je houdt aan de regels, zodat je geen parkeerboetes krijgt. Zo kun je geld besparen bij het parkeren in Nederland.

Foto's: Parkeerplaats verhoogd door Pixabay | Goedkoop parkeren door Egor Komarov via Pexels.

22-05-2023

Tags: Vervoer Geld

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl