berekenen spaarvarken winkelwagen
Slim besparen is slim beleggen

Slim besparen is slim beleggen

Het besparen van geld is veel meer dan alleen op je uitgaven besparen. Het is namelijk ook het maximaliseren van de inkomsten en de beschikbare middelen die je hebt. Er wordt dan ook altijd wel gezegd: hoe meer je aan middelen hebt, hoe meer je ook kan besparen. Dat is natuurlijk ook zo, want je hebt veel meer middelen om uit te geven. Zo zijn er verschillende manieren om te sparen of te beleggen. Beleggen is misschien iets risicovoller dan sparen, maar als je slim en verstandig belegt en weet wat je doet, dan hoef je je nog niet automatisch zorgen te maken. Maar hoe moet je nou verstandig en slim beleggen? Lees de onderstaande tips om een start te maken met beleggen.

slim beleggen tips Slim beleggen op langere termijn

Het hebben van een goede spaarrekening moet jou helpen voor een goede en veilige uitvalsbasis. Want wat je belegt, moet uiteraard dan geld zijn wat je niet direct weer nodig hebt. Je moet daarom ook aanvaarden en begrijpen dat je de beleggingen die je doet er zijn om voor langere tijd te genieten. Stel je loopt een periode tegen een verliesmoment aan, dan is het een kwestie om de risico's te spreiden. Daarbij komt ook kijken, dat je nooit gekochte aandelen halsoverkop weer gaat verkopen, als het niet goed gaat. Hou daarom altijd in je achterhoofd om geld te beleggen dat je op dit moment niet nodig hebt en dat het geld beleggen bedoeld is voor de langere termijn.

gespreid beleggen Kiezen voor gespreide beleggingen

Kiezen om te sparen is dan wel gericht op veel minder risico, maar toch kan je het beleggingsrisico eenvoudig beperken. Al het geld in een belegging stoppen is eigenlijk gewoon een slecht idee. Probeer altijd het geld over meerdere beleggingen te verspreiden, hierbij groeit ook de kans om meer geld te verdienen. Kijk daarom ook eens naar het gespreide index beleggen.

slim beleggen goud

Probeer ook onderscheid te maken tussen aandelen, obligaties, valuta en grondstoffen. Ga je ook voor goud? Heb je het idee dat dit je veel tijd en kennis gaat kosten? Dan kan je wellicht ook kiezen voor een beleggingsfonds. Er bestaan namelijk ook beleggingsplannen waarbij je maandelijks een storting kan doen. En begin je pas net met beleggen? Een dergelijke beleggingsplan is vaak ook heel toegankelijk voor beginnende beleggers.

besparen beleggingskosten Pas op voor de kosten bij beleggen

Ook tijdens het beleggen van geld kan je hier en daar wat besparen. Veel heeft te maken met de transactiekosten die verbonden zijn aan de vele financiële transacties. Probeer dus voordat je start met beleggen eens om die transactiekosten bij verschillende banken te vergelijken, want het kan namelijk bij de ene bank meer geld kosten dan bij de andere.

Slim beleggen wel iets voor jou?

Wees daarom dus altijd voorbereid voordat je een start gaat maken met een belegging. Zonder goede voorbereiding kan het je namelijk ook alleen maar geld kosten, want wat ze ook altijd zeggen, beleggen kost geld. Goed voorbereid zijn, is dus het geheim van goed en slim beleggen. Je kunt namelijk te maken krijgen met verschillende kosten. Met welke kosten je uiteindelijk te maken gaat krijgen, is afhankelijk van de beleggingsvorm en het risicoprofiel dat je kiest.

Lees hier door over geld besparen >>

[ Foto slim beleggen :] Tima Miroshnichenko via Pexels

13-03-2022

Tags: Beleggen Geld

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl