berekenen spaarvarken winkelwagen
Een vegetarisch dieet volgen is besparen

Een vegetarisch dieet volgen is besparen

Ieder jaar is er in de maand maart een zogenoemde ‘week zonder vlees’. Deze week is er voor iedereen bedoeld die een week geen vlees wil eten. Het is voor mensen een laagdrempelige manier om kennis te maken met een vegetarische levensstijl. Jaarlijks zijn er honderden mensen die aan deze week deelnemen. Dit jaar was de week voor het eerst ook zonder zuivel. Dit maakt dat je ook kennis kon maken met de veganistische levensstijl. Er zijn mensen die na deze week weer hun oude eetpatroon oppakken. Maar er zijn ook mensen die zonder vlees of zuivel blijven leven.

vegetarisch voordelen Voordelen van vegetarisch zijn

Een vegetarische levensstijl aannemen kan verschillende voordelen aannemen. Ten eerste is het goed voor de natuur en het klimaat. In de vleesindustrie worden heel veel foute gassen uitgestoten. Door geen vlees te eten voorkom je dat deze gassen voor de productie van jouw stukje vlees uitgestoten zouden moeten worden. Als tweede bespaar je heel veel dieren simpelweg het leed van geslacht moeten worden.  Ten derde kun je als vegetariër gezonder leven dan iemand die wel vlees eet. Rood en bewerkt vlees kan namelijk risico’s voor de gezondheid met zich meedragen. Deze risico’s vermijd je wanneer je vegetarisch eet.

vegetarische recepten Lekkere vegetarische recepten

Het hoeft helemaal niet lastig te zijn om vegetarisch te zijn en om vegetarisch te koken. In veel gerechten kun je vlees namelijk simpel weglaten. Ook kun je er voor kiezen om vegetarisch vlees te eten bij je maaltijd in plaats van vlees van dieren. Tegenwoordig is de keuze in de supermarkt op het gebied van vegetarisch vlees heel erg groot. Je kunt bijvoorbeeld lekkere groenteburgers of lekkere kaasburgers aanschaffen. Het idee dat vegetariërs alleen maar op een houtje kunnen bijten is dus behoorlijk achterhaald. In de supermarkt is er genoeg keuze voor vegetariërs en zijn er voldoende vegetarische opties om een lekkere maaltijd te maken.

besparen op vlees

veganistisch dieet Veganistisch worden

Sommige vegetariërs kiezen ervoor om niet alleen geen vlees meer te eten, ze gaan nog een stapje verder. Deze mensen kiezen er voor om een veganistisch dieet te gaan volgen. Veganisten eten helemaal geen dierlijke producten. Dit betekent dat ze onder andere ook geen zuivelproducten zoals melk en boter meer zullen gaan eten. Ook eten veganisten vaak geen eieren. daarnaast is het gebruikelijk dat veganisten dierlijke producten ook mijden in hun kleding. Een veganist zal bijvoorbeeld niet snel leren schoenen of een jas van konijnenbont dragen. Veganisten volgen vaak een meer plantaardig dieet. Tegenwoordig zijn gelukkig in de supermarkt ook speciale veganistische producten te vinden.

diëten Andere diëten

Het kan zo zijn dat een vegetarisch of een veganistisch dieet je te streng klinkt, maar je toch wel graag minder vlees zou willen eten. Gelukkig zijn er dan ook nog andere opties:

Flexitariër

Je zou ervoor kunnen kiezen om jezelf flexitariër te noemen. Dit betekent dat je wel vis en vlees eet, maar wel een stuk minder dan een echte dagelijkse vleeseter. Vaak eet je hooguit een paar dagen per week vlees en de andere dagen kies je voor vegetarische of veganistische alternatieven.

Pescotariër

Een ander dieet wat je zou kunnen volgen is dat van een pescotariër. Dan eet je wel vis en schaaldieren, maar geen vlees.

Lees hier meer over besparen op voedsel en duurzamer eten 

[ Visuals vegetarisch dieet volgen:] Foto: Maarten van den Heuvel via Pexels | Banner Stichting Nationale Week Zonder Vlees.

07-03-2022

Tags: Vegetarisch Dieet Voedsel Eten & Drinken

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl