berekenen spaarvarken winkelwagen
Meal Prep: eten invriezen voor weekvoordeel

Meal Prep: eten invriezen voor weekvoordeel

Attentie bespaarhelden van ZoBespaarJe.nl! Ben je het zat om elke dag te bedenken wat je gaat eten en dan uiteindelijk te eindigen met een dure afhaalmaaltijd of een snelle maar ongezonde hap? Meal prepping kan de oplossing zijn waar je naar op zoek bent. Het is een slimme en efficiënte manier om tijd en geld te besparen, terwijl je ook gezonde maaltijden binnen handbereik hebt. In dit artikel geven we je een stapsgewijze handleiding voor het voorbereiden van maaltijden voor de hele week door ze in te vriezen.

Waarom meal preppen?

Voordat we in de details duiken, kijken er eerst even waarom meal preppen nou zo fantastisch is.

1. Tijdsbesparing

Een van de grootste voordelen van meal preppen is tijdsbesparing. Door één keer per week wat tijd te besteden aan het voorbereiden van maaltijden, hoef je niet elke dag na te denken over wat je gaat eten of tijd te verspillen met koken. Je hebt alles al klaarliggen!

2. Geldbesparing

Meal preppen kan je ook geld besparen. Door in bulk te kopen en maaltijden voor te bereiden, kun je profiteren van aanbiedingen en voorkom je dat je impulsieve aankopen doet in de supermarkt of bij afhaalrestaurants.

3. Gezonder eten

Als je maaltijden vooraf bereidt, heb je controle over de ingrediënten die je gebruikt. Dit betekent dat je gezondere keuzes kunt maken en bewust kunt kiezen voor voedzame ingrediënten.

stappenplan meal prep Stapsgewijze handleiding voor meal preppen

Nu je de drie grote voordelen kent, moet je hier maar eens lezen hoe je dit praktisch kunt aanpakken.

Stap 1: Planning

Begin met een goede planning. Bedenk welke maaltijden je de komende week wilt eten. Denk aan ontbijt, lunch, diner en snacks. Maak een lijst van de gerechten die je wilt bereiden.

Stap 2: Recepten en ingrediënten

Zoek recepten op die je lekker vindt en die geschikt zijn om vooraf te bereiden. Maak een lijst van alle ingrediënten die je nodig hebt. Zorg ervoor dat je de juiste hoeveelheden noteert, zodat je niets vergeet.

Stap 3: Boodschappen doen

Ga naar de supermarkt met je boodschappenlijstje. Probeer zoveel mogelijk in bulk te kopen, omdat dit meestal goedkoper is. Vergeet niet te letten op aanbiedingen en kortingen.

Stap 4: Koken

Nu begint het leuke deel: koken! Neem wat tijd op een dag naar keuze (meestal in het weekend) om al je maaltijden voor te bereiden. Kook grote porties en verdeel ze over individuele diepvriesbakjes (of -zakjes).

Stap 5: Invriezen

Laat je bereide maaltijden afkoelen voordat je ze in de vriezer plaatst. Gebruik luchtdichte diepvriesbakjes of een van deze diepvrieszakjes om je maaltijden op te slaan. Vergeet niet de datum op de bakjes of zakjes te noteren, zodat je weet wanneer je ze moet gebruiken.

Stap 6: Etikettering

Het is essentieel om je maaltijden te labelen. Schrijf de naam van het gerecht en de datum waarop je het hebt bereid op de diepvriesbakjes en -zakjes. Zo kun je gemakkelijk zien wat er in de vriezer ligt en hoe lang het nog goed is.

Stap 7: Ontdooien en opwarmen

Wanneer je een maaltijd wilt eten, haal je hem 's ochtends uit de vriezer en laat je hem in de koelkast ontdooien. Je kunt maaltijden ook voorzichtig ontdooien in de magnetron. Verwarm je maaltijd zoals gewenst, en je bent klaar om te genieten!

Tips voor succesvol meal preppen

Hier zijn nog wat extra tips om je meal prep avontuur soepeler te laten verlopen:

Diepvries meal prep ijskoud de beste

Meal preppen is dus een slimme manier om tijd en geld te besparen, terwijl je toch kunt genieten van heerlijke en gezonde maaltijden. Met een goede planning en organisatie kun je moeiteloos een week lang eten voorbereiden en invriezen. Dus, waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met meal preppen en ervaar het gemak en de besparingen zelf!

Meer besparen op voedsel >>

Foto Meal prep mealplan door Vegan Liftz via Pexels.

28-09-2023 Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl