berekenen spaarvarken winkelwagen
Besparen op gas met infraroodverwarming

Besparen op gas met infraroodverwarming

[Gastbijdrage] De wintermaanden in Nederland kunnen guur en onvoorspelbaar zijn. Elk jaar zien we weer de eerste sneeuwvlokken vallen, merken we die bijtende kou en voelen we de ijzige wind die door de straten waait. Hierdoor moeten we onze woningen goed verwarmen om het comfortabel en gezellig te houden. Traditioneel gebruiken de meeste van ons gasverwarming. De laatste jaren is er echter een alternatief op de markt dat steeds meer aan populariteit wint, namelijk de infrarood verwarming. Deze manier van verwarmen is niet alleen effectief maar kan ook bijdragen aan een lagere energierekening.

gasprijzen stijgen De stijgende kosten van gas

Gas is de afgelopen jaren steeds duurder geworden. Eerlijk is eerlijk, het is bijna niet meer bij te houden hoe de prijzen omhoog schieten. Er was een tijd dat gas een goedkope en betrouwbare energiebron was. Nu zijn de tijden veranderd en betalen we maandelijks steeds meer. Die hogere prijzen hebben verschillende oorzaken, die verderop worden besproken, maar één ding is zeker: het wordt tijd om naar alternatieven te kijken. Alternatieven die zowel milieuvriendelijker als kosteneffectiever kunnen zijn.

voordelen van besparen De voordelen van besparen

Besparen op je gasrekening betekent niet alleen een dikkere portemonnee aan het eind van de maand maar ook een stap in de richting van een groenere toekomst. Door minder gas te gebruiken verminderen we onze CO2-uitstoot en dat is goed voor het milieu. Een van de nieuwere manieren om dit te doen is door de infrarood verwarming woonkamer te introduceren. Dit systeem straalt warmte uit die direct wordt geabsorbeerd door objecten en mensen, wat zorgt voor een snellere en gelijkmatige verdeling van warmte. Het milieu blijft een belangrijk onderwerp en inmiddels wordt iedereen gevraagd om op zijn manier een steentje bij te dragen.

Waarom kostenstijging Waarom de kosten blijven stijgen

De reden voor de stijgende gaskosten is grotendeels te wijten aan een combinatie van factoren. De vraag naar gas neemt wereldwijd toe, vooral in landen met snel groeiende economieën. Daarnaast worden de voorraden steeds schaarser wat leidt tot hogere inkoopprijzen. Ook speelt geopolitiek een rol, aangezien gas vaak uit conflictgebieden komt. En last but not least, er zijn ook de extra belastingen en heffingen die overheden invoeren in een poging om het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen.

leven duur NL Leven in Nederland wordt duurder

Het is geen geheim meer dat het leven in Nederland duurder wordt. Niet alleen de gasprijzen stijgen, maar ook de kosten voor boodschappen, wonen en vervoer nemen toe. Voor veel jongvolwassenen is dit een uitdaging, want met een startend salaris is het soms moeilijk om rond te komen. Het is daarom belangrijk om slimme keuzes te maken op het gebied van energie. Door te kiezen voor alternatieve verwarmingsmethoden zoals infrarood kunnen we een deel van die stijgende kosten compenseren. En tegelijkertijd bijdragen aan een beter milieu.

Meer energie besparen >>

Artikel Infrarood verwarming door Infraroodverwarming Specialist Nederland | Foto door Monstera Production via Pexels.

13-10-2023

Tags: Energie Verwarming

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl