berekenen spaarvarken winkelwagen
Besparen met financial lease als ondernemer

Besparen met financial lease als ondernemer

[Gastbijdrage] In een tijd waarin financiële slimheid centraal staat, vormt de keuze van een autolease optie een cruciaal onderdeel van ons financiële beheer. Een van de opties die steeds meer aan populariteit wint, is financial lease. Deze vorm van leasen biedt niet alleen de mogelijkheid om kosten voorspelbaar en beheersbaar te maken, maar opent ook de deur naar rijden in stijl zonder de last van grote initiële investeringen. In deze blog verkennen we de voordelen van financial lease en laten we zien hoe deze keuze bijdraagt aan geld besparen.

uitleg Financial Lease Wat is Financial Lease?

Financial Lease is een financieringsvorm die ondernemers in staat stelt bedrijfsmiddelen, zoals auto's, aan te schaffen zonder directe aanschafkosten. Bij Financial Lease wordt de ondernemer economisch eigenaar van het bedrijfsmiddel en betaalt maandelijks een vast bedrag gedurende de looptijd van het leasecontract. Anders dan bij traditionele financieringsvormen, biedt Financial Lease een flexibele en toegankelijke oplossing voor ondernemers die willen investeren in mobiliteit.

De voordelen van Financial Lease

Financial lease biedt ondernemers een waardevolle kans om op verschillende manieren geld te besparen. In tegenstelling tot het direct aanschaffen van een bedrijfsauto, waarbij een aanzienlijke initiële investering vereist is, stelt financial lease ondernemers in staat om de kosten te spreiden over een langere periode. Door maandelijks een vast bedrag te betalen gedurende de looptijd van het leasecontract, behoudt de ondernemer de liquiditeit en hoeft niet direct een groot bedrag uit eigen middelen te investeren. Deze financiële flexibiliteit is cruciaal, vooral voor startende ondernemers of bedrijven die willen groeien zonder hun werkkapitaal te belasten.

Daarnaast biedt financial lease transparantie in de maandelijkse kosten, waardoor budgettering en financiële planning efficiënter worden. Kortom, financial lease bevordert niet alleen de toegang tot hoogwaardige bedrijfsvoertuigen, maar biedt ook een strategische en kosteneffectieve benadering voor ondernemers om verantwoord te investeren in mobiliteit en zakelijk succes.

Fiscale voordelen Fiscale voordelen van Financial Lease


1. Aftrekbaarheid van afschrijving: Een van de belangrijkste fiscale voordelen van leasen is de aftrekbaarheid van afschrijving. Afschrijving is het proces waarbij ondernemers de investering in bedrijfsmiddelen, zoals een bedrijfsauto, over meerdere jaren verdelen. De belastingdienst staat toe dat het verschil tussen de aanschafprijs (exclusief BTW) en de restwaarde van de auto wordt afgetrokken van de winst.

2. Terugvordering van BTW: Een ander aantrekkelijk voordeel van financial lease voor ondernemers is de mogelijkheid om de betaalde BTW op de aanschafprijs van de auto terug te vorderen. Het terugvorderen van BTW draagt bij aan het optimaliseren van de cashflow en het verminderen van de financiële druk bij de aanschaf van een zakelijke auto.

3. Investeringsaftrek: Met leasen kun je profiteren van investeringsaftrek, waarbij het aftrekbaar bedrag van de winst wordt gehaald na aanschaf van bedrijfsmiddelen zoals een auto. Dit resulteert in een lagere belastbare winst en dus een vermindering van de belastingdruk. Ondernemers hebben toegang tot drie soorten investeringsaftrek: de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en VAMIL, en de Energie-investeringsaftrek (EIA).

Meer zakelijk voordeel >>

Artikel Besparen met financial lease door Financial Lease For You | Foto door Pavel Danilyuk: via Pexels.

22-01-2024

Tags: Geld Financial lease Vervoer Auto

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl