berekenen spaarvarken winkelwagen
Een tuin die weinig nodig heeft

Een tuin die weinig nodig heeft

Een mooie tuin is een dure hobby. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd, je leest hier hoe je een tuin mooi kunt houden en toch weinig kunt laten kosten. Allereerst water, een tuin heeft natuurlijk water nodig. Zeker in de droge zomermaanden zal je je planten veel water moeten geven om te voorkomen dat deze droog komen te staan. Je kunt een irrigatiesysteem laten aanleggen of dit zelf doen door gebruik te maken van oude tuinslangen en hier gaatjes in te prikken. Deze systemen zorgen voor een goede vochtige bodem en verbruiken toch minder water dan wanneer je zelf elke avond gaat sproeien. Ook kun je een regenton plaatsen, je vangt zo gratis water op dat letterlijk uit de lucht komt vallen. Dit water is ideaal om planten mee water te geven. Lees snel verder voor meer tips voor een tuin die weinig nodig heeft!

Een tuin die weinig nodig heeft verbruik Maak van je tuin geen kermis

De een vindt het prachtig, de ander totaal niet, veel licht in je tuin. In de avond wanneer je buiten zit een hele verlichte border of veel lampen onder de overkapping. Niet alleen komen hier veel insecten op af, deze lampen verbruiken ook allemaal veel energie.

Verbruik

Ook kun je beter een dikke deken omslaan wanneer je in de zomer ‘s avonds nog buiten zit in plaats van dat je heaters gaat plaatsen. Dit zijn namelijk apparaten die ontzettend veel energie verbruiken en je dus zeer veel kosten. Er bestaat verder tuinverlichting op zonne-energie. solar tuinverlichting. Energiebesparend dus!

Apparaten die je in de tuin gebruikt kun je aan de andere kant beter laten draaien op stroom. Een elektrische grasmaaier is namelijk goedkoper in het gebruik dan een exemplaar waar diesel of benzine in moet. Je kunt ook de elektrische heggenschaar vervangen door een waarbij je zelf moet knippen, deze zijn ook in de aanschaf maar een fractie van de prijs van een elektrische.

slim tuin inrichten Richt je tuin slim in

Je kunt niet zomaar elke plant ergens planten, planten die veel zonlicht en weinig water nodig hebben plant je ook het beste in een zonnig hoekje in je tuin. Planten die daarentegen veel water nodig hebben kun je het beste uit de zon houden. Anders hebben deze veel meer extra water nodig en zal je veel meer moeten sproeien om je planten in leven te houden.

Groenvoorziening in elk seizoen

Ook de gebruikte planten kunnen veel uitmaken, je houdt het beste je tuin zo groen mogelijk. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van bodembedekkers blijft de grond vochtiger en verdampt water niet zo snel. Zo hoef je ook minder water te geven. Als je ruimte hebt voor en moestuin zorgen de beste wintergroenten voor de moestuin ook in de wintermaanden voor een groen aanzicht.

werkende planten Planten die bijdragen aan je huis

Al eens gehoord van de uitdrukking werkende planten? Deze bestaan echt en jij kunt ze gebruiken om jouw huis te optimaliseren. Wanneer je bijvoorbeeld de hele dag zon hebt in je tuin is dit natuurlijk heerlijk in de tuin, maar voor je huis in de zomer wellicht minder. Een hele dag zon op een muur van je huis kan ervoor zorgen dat het in de zomer binnen erg warm wordt, dan moet je airconditioning weer harder blazen. Je kunt heel slim dan bijvoorbeeld een druivenstruik tegen deze muur laten groeien, hierdoor warmt deze muur niet zo snel opwarmt als eerst en blijft je huis in de zomer een stuk koeler. Dit zijn slimme manieren om planten ook bij te laten dragen aan de energiezuinigheid van je huis binnen.

Ook een tuin die weinig nodig heeft?

In deze krappe tijden ben je vast al goed bezig in de tuin. Laat het weten als je nog ander tuintips hebt voor tuin die weinig nodig heeft via onze contactpagina of reageer op de socials.

[Foto grasveld in een tuin die weinig nodig heeft :] Pixabay (CC0)

 

25-04-2022

Tags: Tuin Planten

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl