berekenen spaarvarken winkelwagen
Energie besparen met huisisolatie

Energie besparen met huisisolatie

Meer dan de helft van de woningen in Nederland zijn niet goed geïsoleerd. Heel erg zonde, want een goed geïsoleerd huis heeft eigenlijk alleen maar zijn voordelen, want dat zorgt namelijk voor minder kou en voor minder tocht. Dit heeft eindelijk lagere energiekosten tot gevolg maar ook minder CO2-uitstoot. En wellicht kan je het nog verder uitbreiden door aardgasvrij en zelfs energieneutraal te wonen. Ik hoor je nu al denken hoe het dan eigenlijk met de kosten zit die je maakt om je huis te isoleren? En welke soorten isolatie je kunt uitvoeren om daar uiteindelijk energie op te besparen. Lees hier de tips over energie besparen met huisisolatie van daken en vloeren. Laat er geen gras over groeien, alhoewel...

bespaar met dakisolatie Besparen met dakisolatie

Het eerste waar je eigenlijk naar moet kijken, is je dakisolatie, want een slecht geïsoleerd dak is de grootste boosdoener voor jouw portemonnee. Uit je dak gaat namelijk de meeste warmte verloren en dat is natuurlijk zonde als je daar wat aan kunt doen. Een gedeelte van je dak isoleren kan al heel veel helpen, maar bij het isoleren van je dak heb je wel te maken met de energienorm die opgelegd is door de Europese Unie: de standaard voor woningisolatie! De isolatiewaarde van een dak hoort namelijk te voldoen aan 3,5 m2 K/W. Hoe je dat kunt doen is door niet alleen het alleen het dak te isoleren, maar ook de muurvlakken.

Het aanbrengen van buitenisolatie wordt wat minder aangeraden, maar je kunt ook kiezen voor binnenmuurisolatie of  spouwmuurisolatie. Wil je er wat op besparen? Kies dan voor spouwmuurisolatie, want dat is de minst dure oplossing. Let daarbij wel op dat je metselwerk vorstbestendig is wanneer je kiest voor spouwmuurisolatie.

vloerisolatie besparing Vloerisolatie ook comfortabel

Naast het uitvoeren van dakisolatie kan je ook kiezen voor een vloerisolatie. Bij het uitvoeren van een vloerisolatie verhoog je je warmtecomfort in je huis en betaal je uiteindelijk minder stookkosten. Maar binnen de keuze voor vloerisolatie heb je weer verschillende mogelijkheden.

Zo kan je je vloer isoleren langs onder, maar ook langs boven. Bij het isoleren van je vloer van onder kan alleen als je een kruipruimte of kruipkelder hebt. Dan wordt er isolatiemateriaal tegen het plafond van die ruimte geplaatst. Zo zal de kou vanuit die ruimte niet ontsnappen via boven. En een voordeel hierbij is, is dat je niet je vloer daarvoor hoeft te slopen. In tegenstelling tot het isoleren van je vloer via boven, want dan moet dat namelijk wel. Je moet dan namelijk je vloer openbreken en achteraf er weer nieuwe vloerbekleding over laten leggen. Een andere optie is om de vloerisolatie en de nieuwe bekleding op je bestaande vloer te plaatsen, maar let dan wel op dat je vloeropbouw niet te dik wordt.

prijzen huisisolatie Prijzen huisisolatie dak en vloer

De prijzen zijn uiteraard verschillend aan de hand van de manier hoe je het wilt isoleren, maar de prijzen worden vaak wel berekend per vierkante meter. Op een beurs kan je de tarieven en materialen van verschillende aanbieders goed met elkaar vergelijken maar isolatiematerialen vind je ook hier direct online. Of gebruik deze handige offerte isolatie-tool:

 

Kies je voor dakisolatie dan verschilt het wel weer hoeveel kosten je maakt, omdat een woning verschillende daken heeft en of het via binnen of buiten geïsoleerd wordt. Hetzelfde geldt bij vloerisolatie, maar daar ligt de prijs tussen de €20 en €35 per vierkante meter.

Bekijk ook deze energieke berichten >>

[ Foto Energie besparen met huisisolatie ] CC0 Pexels

19-03-2022

Tags: Energie Huisisolatie Huis Isolatie Dak

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl