berekenen spaarvarken winkelwagen
Hoe bespaar je op je zorgverzekering? Zo!

Hoe bespaar je op je zorgverzekering? Zo!

Elk jaar is er weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen. De vraag is daarbij: hoe bespaar je op je zorgverzekering? Voordelige kansen wil je uiteraard niet missen, zeker met de alsmaar stijgende zorgpremies. Ook deze kostenpost drukt erg op je maandelijkse huishoudbudget als onderdeel van de vaste lasten. Neem dus tijdig de tijd en zoek de bespaarmogelijkheden goed uit. Online kan je gelukkig goed en redelijk eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken en met gemak van verzekeraar wisselen. Of je past je zorgpakket aan bij je huidige aanbieder. ZoBespaarJe.nl geeft je hiervoor graag mee waar je zoal op moet letten, dus lees snel verder voor de beste acht bespaartips!

8 Geldbesparende tips voor een nieuwe zorgverzekering

 
zorgkosten per jaar 1. Kan je vooruit betalen? Check en pak die korting!

Normaal betaal je je zorgpremie per maand maar het is kan voordeliger zijn om het hele jaar in een keer te vooruit te betalen. Dat levert je bij bij een aantal verzekeraars betalingskorting op tot wel drie procent en dat krijg je vooralsnog niet op je spaargeld! Check dus bij je keuze voor het nieuwe jaar of dit kan bij je nieuwe zorgverzekering. 

online verzekeren 2. Ga voor een online verzekeraar en bespaar!

We leven in een digitaal tijdperk dus maak daar ook gebruik van een ga voor een internetverzekeraar die dus enkel en alleen online werkzaam is. Zo'n verzekeraar maakt minder overheadkosten en kan jou laten meeprofiteren van deze goedkopere werkwijze. De service is uiteraard beperkt to inline. Zo verloopt je declaratie digitaal en ook je polis zie je online in in je eigen digitale, veilige omgeving.

minder zorgpremie 3. Verzeker wat je nodig hebt en wat oplevert en druk je premie!

Kijk nog eens goed naar je huidige aanvullende verzekering of wees selectief bij het overstappen. Mogelijk betaal je voor onderdelen die je niet nodig hebt of de dekking is lager dan de te verwachten uitgaven. Denk bijvoorbeeld aan de post voor brillen en lenzen welke je makkelijk vooraf kunt berekenen.

meer eigen risico 4. Neem meer eigen risico en minder premie!

Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico zodat je maandelijkse premie lager uitvalt. Daardoor moet je over je ziektekosten wel eerst dit vastgestelde eigen risico betalen voordat je iets vergoedt krijgt. Maar ja, beleggen is ook een risico he! Het verplicht eigen risico voor 2023 is ongewijzigd en bedraagt € 385 en kan je dus zelf verhogen.

gezinssamenstelling 5. Doe als gezin niet alles samen, het kan goedkoper!

Let ook goed op je gezinssamenstelling want blind met je partner op één polis gaan staan is heus niet altijd voordeliger. Zeker als de wensen verschillen is er voordeel te halen door ieder viooir een andere verzekeraar te gaan.

budgetpolis 6. Overweeg een budgetpolis voor de zuinigheid!

Met een budgetverzekering is je zorgpremie lager in vergelijking tot een restitutie- en naturapolis. Je hebt daarbij echter wel minder mogelijkheden in je ziekenhuiskeuze omdat het aantal afgesloten contracten beperkter is en je ook verder moet reizen. Als je toch gebruik wilt maken van een niet gecontracteerd ziekenhuis betaal je een deel van je zorgnota zelf met uitzondering van de spoedeisende hulp. Dat kan tussen de 50 en 80% liggen en is dus best een flink deel! Check dus eerst wat het aanbod is en of dat wel overeenkomt met je wensen. Is dat zo? Dan bespaar je zomaar veel geld per maand!

Dubbel verzekeren 7. Verzeker niet dubbel dan gooi je geld weg!

Dubbel verzekeren is een echte klassieker in verzekeringsland. Mogelijk sluit je iets af waarvoor je al verzekerd bent. Dit komt vaak voor bij de medische kostendekking in het buitenland omdat deze dekking ook al is opgenomen in je reisverzekering. Goed vergelijken is het credo!

zorgtoeslag 8. Check de zorgtoeslag

Soms heb je recht op zorgtoeslag. Dit is een toeslag die je iedere maand krijgt van de belastingdienst om je te helpen met het betalen van je zorgverzekering. Niet iedereen heeft recht op zorgtoeslag. Kijk op de website van de belastingdienst of jij hier recht op hebt.

Hoe bespaar je op je zorgverzekering?

Kan je deze acht tips goed gebruiken? Mooi zo, maar besef dat je ook door je zorgjaar heen kunt besparen door een second opinion aan te vragen als het om een dure ingreep gaat. En bij eenvoudige handelingen kan je ook de huisarts vragen deze zelf in de huisartsenpraktijk uit te voeren. Dan telt je eigen risico namelijk niet? Katsjingg! 

Verzeker je van meer besparingen via de tips in de Categorie Verzekeringen >>

[Foto Hoe bespaar je op je zorgverzekering door:] Karolina Grabowska via Pexels.com

 

09-11-2022

Tags: Zorg Verzekeringen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl