berekenen spaarvarken winkelwagen
Waarom zou ik een refurbished laptop kopen?

Waarom zou ik een refurbished laptop kopen?

Op zoek naar een krachtige laptop, maar wel op een lager budget? Het hebben van een laptop is een must voor de meeste mensen tegenwoordig. Niet alleen voor het onderwijs zijn laptops tegenwoordig onmisbaar geworden. Ook als je veel digitale taken moet verrichten voor je werk, kan een laptop daarin doorslaggevend zijn. En niet iedereen heeft het geld om een dure, nieuwe laptop te kopen. Wat is dan een geschikte oplossing voor hen die een goede, maar niet al te dure laptop nodig hebben? Een refurbished laptop of computer kopen kan voor jou een oplossing zijn!

refurbished laptop Wat is een refurbished laptop?

Een refurbished laptop houdt in dat een gebruikte laptop gecontroleerd, gereinigd en getest is voor hij weer verkocht wordt aan de volgende klant. Dat gebeurt allemaal niet bij een tweedehands laptop kopen.

Bij tweedehands laptop aankopen is er vaak geen enkele controle of reiniging uitgevoerd. Het komt zelfs vaak voor dat iemand zijn of haar zolder opruimt en per toeval een oude werk laptop terug vindt, die hij of zij niet meer nodig heeft. Dit is natuurlijk niet goed voor de staat van deze laptops, en er is een grondige reiniging nodig om ze weer optimaal te laten functioneren. Ook de data die op de harde schijf van de tweedehands laptop staat, is meestal alleen verwijderd. Dit klinkt misschien goed genoeg, maar eigenlijk is er een volledige wipe van de harde schijf nodig. Als de harde schijf niet volledig gewist is, kan dit leiden tot privacy issues. Ook kan een onvoldoende gewiste harde schijf leiden tot langzamere prestaties van uw laptop.

Bij refurbished laptops zit doorgaand een lange garantieperiode. Daarnaast is de laptop dus uitgebreid gecontroleerd voor hij verkocht werd, en zijn mogelijke mankementen na aankoop vrijwel uitgesloten.

Voordelen refurbished Voordelen van een refurbished laptop

Er zijn een aantal redenen om een refurbished laptop te verkiezen boven een nieuwe of tweedehands laptop.

Doordat de refurbished laptops ingekocht worden voor een veel lagere prijs, is de uiteindelijke verkoopprijs ook een stuk lager dan wanneer je dezelfde laptop nieuw zou kopen.

In tegenstelling tot tweedehands laptops worden refurbished laptops dus uitgebreid gecontroleerd op schade en mogelijke mankementen van de laptop, voor hij weer verkocht wordt. Bij een tweedehands laptop kopen gebeurt dit allemaal niet, en wordt vaak alleen de harde schijf leeggemaakt voordat je de laptop kan overkopen. Dankzij deze controles hoef je niet meer bang te zijn dat de laptop achteraf niet goed blijkt te werken, wat wel zo fijn is aangezien de laptop wel eerder is gebruikt.

Ook biedt een tweedehands verkoper doorgaans geen garantie. Het komt dan ook vaak voor bij tweedehands aankopen dat de laptop het niet lang volhoudt, waarbij je als consument machteloos staat. Bij refurbished laptops is dit niet het geval! Zeker bij ingewikkelde apparaten als laptops, is het niet aan te raden om deze zonder garantie te kopen. Een laptop is zo’n ingewikkeld apparaat, dat er van alles verkeerd kan gaan onder de motorkap. Mocht het gebeuren dat de tweedehands laptop het ineens niet meer doet, heeft u geen enkele houvast meer. Reparaties zijn dan erg duur, als ze überhaupt nog mogelijk zijn.

beter voor het milieu Refurbished is beter voor het milieu

Daarnaast zijn refurbished laptops ook erg goed voor het milieu. Computerchips zijn al schaars genoeg tegenwoordig, en batterijen weggooien is nog steeds niet op een milieuvriendelijke manier te doen. Een computer bestaat uit een aantal ingewikkelde onderdelen, die gemaakt zijn uit steeds zeldzamer wordende materialen. Sommige chips kennen een enorm tekort op de markt tegenwoordig, waardoor de prijzen van laptops stijgen. Door een refurbished laptop te kopen, draagt u een steentje bij aan lagere prijzen voor laptops in de hele wereld, en houd je ook nog eens goed rekening met je eigen budget!

Refurbished laptop kopen verstandig

Door een refurbished laptop te kopen help je dus mee aan een schonere wereld, terwijl het je ook nog eens geld bespaart!

Bespaar op meer spullen en apparaten met de tips in de Categorie Spullen >>

[ Foto Refurbished laptop kopen :] door Andrea Piacquadio via Pexels.

02-11-2022

Tags: Refurbished Duurzaamheid Laptop Spullen Zakelijk

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl